Hyppää sisältöön

Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen on koottu uudelle nettisivustolle

Varsinais-Suomen sote-kehittämisen suuret päähankkeet, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallinnointivastuulla oleva Rakenneuudistushanke ja Turun kaupungin hallinnointivastuulla oleva Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma sekä muu alueellinen kehittäminen esitellään juuri avatuilla nettisivuilla osoitteessa: vshyvinvointialue.fi 

Varsinais-Suomessa viedään eteenpäin organisaatioiden yhteistä sote-palveluiden kehittämistä vapaaehtoisella alueellisella valmistelulla. Tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä sote-palvelujen tuotannossa laaja-alaisesti.

Uusi sivusto tarjoaa yhteisen alustan aiheeseen liittyvälle viestinnälle. Samalla monitahoinen kokonaisuus pystytään esittelemään yhden otsikon alla.

– Hankkeita ja projekteja on meneillään paljon ja vielä enemmän meillä on soten rakentajatahoja, joten yhteinen ja riippumaton paikka esittelyille tarvittiin, sanoo sote-palveluiden kehittämisen viestintäpäällikkö Susse Määttänen.

Nettisivuilla hankkeet ja työryhmät on esitelty yhden otsikon alla ja sivusto antaa kattavan kuvan soten kehitystyöstä Varsinais-Suomessa. Jatkossa sivustolla julkaistaan ajankohtaisuutisointeja hankkeiden etenemisestä. Aiheita koostetaan myös uutiskirjeeksi, jonka voi tilata sivuilta.

– Pääkohderyhmä viestinnässä ovat tällä hetkellä kunnat, järjestöt, sote-ammattilaiset ja muut kehittäjätahot. Suuri joukko soten tekijöitä ja päättäjiä pitää saada tietoiseksi kehityksen vaiheista ja uusista mahdollisuuksista, joita hankkeet tuovat kunnille.

Yhdessä kohti parempia palveluita

Kehittämistä työstetään sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamalla hankekokonaisuudella. Kokonaisuuden päähankkeet Rakenneuudistushanke sekä Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma sitovat alleen joukon erilaisia sisällön ja toimintatapojen kehityskohteita. Lisäksi Varsinais-Suomessa on käynnissä monia muita soten kehityshankkeita, joista vastaavat sairaanhoitopiiri, kunnat ja kolmas sektori.

Varsinais-Suomessa sote-palveluiden kehittämistä tehdään kaikkien 27 kunnan, kuntayhtymien, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ja järjestöjen yhteistyönä.

Asiasanat: nettisivut , viestintä , vssote