Hyppää sisältöön

Tervetuloa Varhaan! Ajankohtaista tietoa henkilöstölle (henkilöstökirje 5.1.2023)

Tervetuloa Varhaan! Ajankohtaista tietoa henkilöstölle
Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) on aloittanut ja olemme nyt varhalaisia. Varhan tunnukset on käytössä valtaosalla meistä hyvinvointialueen työntekijöistä. Kiitos kaikille kirjautumisesta. Tunnusten avulla pääset tarkistamaan omat palkka- ja henkilötietosi ja voit seurata ajankohtaisia uutisia Varhan intrasta.

Tämä henkilöstökirje on lähetetty Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle siirtyneelle henkilöstölle vielä vanhoihin, lähettäneen organisaation sähköposteihin. Valitettavasti käytössämme oleva osoitteisto ei ole täydellinen. Jos työkaverisi ei ole saanut kirjettä, voit mieluusti lähettää kirjeen edelleen työyhteisössäsi. Kirje on julkaistu samansisältöisenä myös Varhan intrassa ja väliaikaisella verkkosivustollamme vshyvinvointialue.fi.

Tässä muodossaan muutosviikkojen tueksi koottu kirje on viimeinen. Löydät jatkossa ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet Varhan intrasta.

Ensimmäisellä viikollamme sisäisiä tietojärjestelmähäiriöitä: palvelut asiakkaille on pystytty ylläpitämään ilman mittavia katkoja – kiitos koko henkilöstölle!
Ensimmäisellä toimintaviikollamme ei havaittu laajoja, asiakkaiden asiointiin mittavasti vaikuttaneita ongelmia. Järjestelmien muutoksista johtuneita sisäisiä häiriöitä on ollut ja niitä ratkottiin mahdollisimman ripeästi.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että pitkiä palvelukatkoja ei ole syntynyt. Ammattilaisemme ovat ratkaisseet eteemme tulleita ongelmia hyvin, hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen kiittää.

Päivitämme tilannetietoa hyvinvointialueen aloittamisesta intraan sekä nettiin: https://www.varha.fi/fi/ajankohtaista

Tarkista omat henkilötietosi ja palkkatekijät viipymättä
Jokaisen pitäisi nyt löytää Varhan intran HR-työpöydän kautta omat tietonsa. Tarkista henkilötietosi sekä palkkatekijät viipymättä, mieluusti heti tänään. Mahdolliset virheet on ilmoitettava välittömästi:
Virheet esihenkilö- tai alaistiedoissa: hvapalkat@tyks.fi
Virheet palkkatiedoissa: hvapalkat@varha.fi
Palkka-ajo tehdään maanantaina 9.1., ja siinä pyritään huomioimaan viestityt palkkavirheet. Muihin viesteihin vastaamisessa on tällä hetkellä valitettavasti viivettä.

Osa muutoksista saadaan huomioitua vasta seuraavassa palkanmaksussa. Mahdolliset huomattavat poikkeamat korjataan uusinta-ajolla tai tehdään kassapankkimaksatus.

Osalla lomatiedot näkyvät HR-työpöydällä jo oikein. Tiedotamme, kun lomatietoja voi ja kannattaa alkaa tarkastaa.

Vuoden 2023 vuosilomia ja poissaoloja (esimerkiksi perhevapaat, muut virka- ja työvapaat, sairauspoissaolot yms.) voi jo tallentaa Varhan järjestelmään. Pääset Tallentamaan niitä HR-työpöydältä kohdasta “Lomat, vapaat ja poissaolot”.

Lue lisää Varhan intrasta

Palkanmaksupäivät 15. ja kuun viimeinen
Hyvinvointialueellamme palkka maksetaan vakituisille työntekijöille kuun 15. päivä. (Ensimmäinen palkanmaksupäivä on perjantai 13.1.2023). Määräaikaisille palkka maksetaan kuun viimeinen päivä.

Palkkalaskelmat toimitetaan verkkopankkiin ennen palkanmaksupäivää, ja palkkalaskelman lukuohje lisätään intraan ennen ensimmäistä palkanmaksupäivää. Palkkalaskelman toimittajamme on CGI.

Lue lisää intrasta

Tervetuloa Henkilöstötreffeille ke 18.1. klo 8.30
Vuoden toiset Henkilöstötreffit järjestetään ke 18.1.2023 klo 8.30 alkaen Teams live -tilaisuutena.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin Varhan intrassa ja väliaikaisella sivustolla Henkilöstölle -osuudessa.

Tutustu vuoden 2023 ensimmäisten Henkilöstötreffien tallenteeseen
Varhan ensimmäiset Henkilöstötreffit järjestettiin 4.1.2023. Linjoilla oli 1400 seuraajaa. Tallennelinkki löytyy myös Varhan intrasta ja väliaikaisilta nettisivuilta.

Voit katsoa tilaisuuden tallenteen tästä.

Äkillisestä sairauspoissaolosta ilmoittaminen
Kenelle ilmoitan äkillisestä sairauspoissaolosta? Entä mihin tallennan tiedon? Vastaukset löydät Varhan intrasta: Äkillisestä sairauspoissaolosta ilmoittaminen
Covid19-poissaolot Varhassa 1.1.2023 alkaen
Mitä pitää huomioida Covid-19-tartuntoihin liittyvissä työstä poissaoloissa? Riittääkö kotona tehtävä Covid-19-testi? Lisätietoja intrasta
Henkilöstöedun saat käyttöösi kevään aikana – voit myöhemmin valita kolmesta vaihtoehdosta
Henkilöstö saa vuonna 2023 valita kolmen työsuhde-etuusmallin joukosta itselleen sopivimman:

1. 150 e liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- ja työmatkaetu ja 1,1 e lounasetu/pv
2. 250 e liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- ja työmatkaetu
3. Lounasetu 2,2 e/pv

Lisäksi varataan tyhy-rahaa ja puoli miljoonaa henkilöstön yhteisöllisyyden kehittämiseen.
Tyhyraha 25 e/hlö/työyksikkö
50- ja 60-vuotislahjakortti sekä eläkkeellejäämislahjakortti 60 e
Eläkkeelle siirtyville kahvitustilaisuus työyksikössä
Yhteisöllisyyden kehittäminen 500 000 e
Etuuden käytännön järjestelyt ja käyttöön tuleva järjestelmä selviävät kilpailutuksen myötä kevään aikana.

Hyvinvointialueelle siirtyneellä henkilöstöllä on ollut sairaanhoitopiirissä, kunnissa ja kuntayhtymissä erilaisia käytäntöjä henkilöstöruokailussa ja sen tukemisessa. Malleja ei sellaisenaan ole voitu siirtää hyvinvointialueelle, vaan Varhan henkilöstölle laaditaan omat, yhtenäiset käytänteet lounas- ja henkilöstöetuihin.

Lounashintojen muutoksen syynä vuoden 2023 alussa ovat yleinen hintatason nousu, muutokset verottajan ravintoedun arvossa ja se, että aiempien työnantajien erilaiset tuet eivät siirtyneet sellaisinaan hyvinvointialueelle.

Lue lisää

Useat yritykset tarjoavat alennusta Varhan työntekijöille. Tutustu etuihin ja hyödynnä sinulle sopivia!

Tallenna puhelinnumerosi Varhan intran yhteystietoihin
Voit tallentaa tietojasi mm. puhelinnumerosi Varhan intran yhteystietoihin. Katso myös videolta perusteet intrassa suunnistamiseen.

Tutustu ohjeisiin

Varhan tunnus jo valtaosalla – ensikirjautuneiden palkinnot arvottu
Varhan tunnukset on nyt käytössä valtaosalla meistä hyvinvointialueen työntekijöistä. Kiitos kaikille kirjautumisesta ja siitä, että seuraat intraamme!

Kannustimme työntekijöitä ottamaan tunnukset käyttöön ja arvoimme viisi tuotelahjaa kaikkien kesken, jotka tekivät Varhan tunnuksilla ensikirjautumisen 29.-31.12.2022 välisenä aikana.

Lue lisää

Infotilaisuudet henkilöstölle vuoden 2023 alussa
Esihenkilötreffit ke 11.1.2023 klo 9. Lisätietoa tulossa.
ICT-treffit to 12.1. klo 14. Lisätietoa tulossa.
Henkilöstötreffit ke 18.1. klo 8.30.
Erilaisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä yhteiskäyttöisiin sähköpostiosoitteisiin, jotka löydät listattuna Varhan intrasta.

Muista tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin muutoksesta yleisesti

Usein kysyttyjä kysymyksiä muutoksesta yleisesti Varhan intrassa (linkki sisäiseen intraan)