Hyppää sisältöön

2.5. Sinustako kokemusasiantuntija? Haku päättynyt

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Turun kaupunki järjestävät syksyllä 2022 maksuttoman kokemusasiantuntijakoulutuksen. Haemme henkilöitä, joilla on kokemusta Varsinais-Suomen alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden käytöstä: sairaudesta toipumisesta, kuntoutuksesta, sopeutumisesta tai omaisen tai muun läheisen roolista.

Kokemusasiantuntijatehtävässä edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, kykyä organisoida omaa työtä, tietoteknisiä perustaitoja sekä riittävää etäisyyttä omiin kokemuksiin palveluiden käyttäjänä.  Kokemusasiantuntijalla on halu kehittää palveluita ja auttaa muita oman kokemuksensa pohjalta.

Koulutus antaa valmiudet toimia moninaisissa kokemusasiantuntijatehtävissä. Kokemusasiantuntijat toimivat esimerkiksi ryhmänohjaajina, työntekijän työparina (ei sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena), kokemuskouluttajana, palveluiden kehittäjänä, ohjausryhmissä sekä suunnittelu- ja kehittämisryhmissä, kokemusarvioijana tutkimushankkeissa ja vertaistukihenkilönä.

Kokemusasiantuntijat toimivat Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

Koulutus alkaa 15.9.2022 sisältäen 12 lähipäivää. Koulutus toteutetaan arkipäivisin klo 9-15. Koulutukseen sisältyy myös tutustumiskäyntejä ja omaa työskentelyä. Koulutus sisältää oman kokemustarinan työstämisen ja sen hyödyntämisen. Koulutukseen otetaan 20 osallistujaa. Koulutus on ilmainen osallistujille. Koulutus ei ole ammattitutkinto.

EDIT: 2.5.: HAKU ON PÄÄTTYNYT.

Tietoja käsitellään luottamuksellisesti: Tietosuojaseloste, kokemusasiantuntijat.

Haastatteluun valituille ilmoitetaan 13.5.2022 mennessä puhelimitse.

Koulutuksen lisätietoja:

Jenni Tähkävuori, jenni.tahkavuori@turku.fi

Minna Pohjola, minna.johanna.pohjola@tyks.fi