Hyppää sisältöön

13.10. Lapset puheeksi -koulutusinfo klo 14–14.45

Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushanke ja MIELI ry järjestävät yhteistyössä Lapset puheeksi -koulutusinfon torstaina 13.10. klo 14-14.45 Teamsissä. Linkki infoon alla, tervetuloa mukaan!

Lapset puheeksi (LP) -työ on kehitetty tukemaan lasten ja perheiden pärjäävyyttä (l. resilienssiä) erilaisissa arjen pienissä ja isoissa muutoksissa tai haasteissa.  Lähtökohtana on tukea perheitä heidän arkisissa ympäristöissään: koulussa, päiväkodissa, neuvolassa ja vapaa-ajanympäristöissä. Työtä tehdään myös erilaisissa aikuisille suunnatuissa terveys- ja sosiaalialan palveluissa ja järjestöissä.  Lapset puheeksi työssä tavoitteena on kohdata kaikki perheet ja erityisesti ne, joilla on tapahtunut elämässä muutoksia tai joilla on arkea kuormittavia tekijöitä.

Tutkimuksista tiedetään, että yleisimpiä perheitä kuormittavia tekijöitä ovat avioero, kuolema, taloudelliset huolet sekä mielenterveyden haasteet ja että lähes puolet lapsista kohtaa yhden tai useamman näistä riskitekijöistä elämänsä aikana (Ristikari ym. 2018).

Lapset puheeksi -työ tarjoaa mahdollisuuden pohtia yhdessä ammattilaisen kanssa suojaavia tekijöitä, perheen muuttunutta arkea ja muutosten keskellä pärjäämistä. Tarkoituksena on ennaltaehkäistä vaikeuksien kasautuminen ja siirtyminen seuraaville sukupolville. Paras vaikuttavuus saadaan, kun eri palvelut ja kehitysympäristöt käyttävät Lapset puheeksi -työskentelyä lähestymistapana perheiden kanssa työskennellessä.

Tilaisuuden kohderyhmä:

Lapsiperheiden/lasten/nuorten kanssa työskentelevät ja heitä kohtaavat: äitiys- ja lastenneuvola, varhaiskasvatus, koulu, nuorisotyö, seurakuntatyö, perheneuvola, lasten kuntoutus jne.

Aikuisten sote-palveluissa työskentelevät, jotka kohtaavat työssään alaikäisten lasten vanhempia (mm. mt- ja päihdepalvelut, aikuispsykiatria, somattinen sairaanhoito, kotisairaala, aikuissosiaalityö jne.)

Työntekijät, johto, esimiehet, luottamushenkilöt.

Aika: 13.10.2022 klo 14–14.45

Paikka: Liity TEAMS-kokoukseen napsauttamalla tästä

Lisätietoja Lapset puheeksi -työstä:
Virpi Valiola, asiantuntija, MIELI ry virpi.valiola@mieli.fi

Tervetuloa!