Hyppää sisältöön

Vastuualue työsuojelupäällikkö

Työturvallisuuden ammattilainen – tule Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vastuualue työsuojelupäälliköksi! Etsimme nyt kuutta virkasuhteista vastuualue työsuojelupäällikköä.

Vastuualueet ovat sairaala- ja pelastuspalvelut, sosiaali- ja vammaispalvelut, konserni- ja järjestämisenpalvelut, SOTE-palvelut sekä ikääntyneiden palvelut (kotihoito ja asumispalvelut).

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vastuualue työsuojelupäällikkönä vastaat oman vastuualueesi työsuojelutoiminnan koordinoinnista, toimit esihenkilöiden ja työntekijöiden tukena asiantuntijan roolissa työturvallisuuteen liittyvissä asioissa ja prosesseissa (mm. kemikaaliturvallisuus, työtapaturmat ja ammattitaudit, sisäilma- ja biologiset vaarat, ASA-ilmoitukset, psykososiaalinen kuormitus ja kognitiivinen ergonomia, työväkivallan hallinta) sekä koordinoit työtapaturma- ja ammattitautitutkintaa omalla vastuualueellasi. Tärkeänä osana vastuualue työsuojelupäällikön tehtävää on vastata oman alueensa työsuojelun yhteistoiminnasta sekä toimia myös oman alueensa työsuojeluvaltuutettujen esihenkilönä. HR:n työhyvinvoinnin ja työsuojelun tiimissä tulee työskentelemään kahdeksan vastuualue työsuojelupäällikköä, joiden esihenkilönä toimii Varhan työsuojelupäällikkö. Lisäksi tiimissä toimii useita työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden ammattilaisia. Yhteistyössä vastuualue työsuojelupäällikkö ja työkykykoordinaattori muodostavat vastuualueilla työparin, joka toimii esihenkilöiden sekä johdon tukena työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden asioissa.

Työturvallisuuden prosessit, niiden kehittäminen, ohjeistus ja toimintamallien sekä prosessien toiminnan varmistaminen ovat vastuualue työsuojelupäällikön keskeisiä tehtäviä. Vastuualue työsuojelupäällikön tehtävänä on varmistaa johdon ja esihenkilöiden riittävä osaaminen työsuojelun liittyvissä asioissa koulutusten ja ohjeistusten avulla. Lisäksi vastuualue työsuojelupäällikkö huolehtii yhteistyöstä työsuojeluviranomaisen kanssa.

Vastuualue työsuojelupäällikön viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto ja tehtävään soveltuva työkokemus sekä hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito.

Olet etsimämme henkilö, jos olet toiminut työsuojelun vastuutehtävissä sosiaali- ja terveydenhuollossa tai pelastustoimessa, ymmärrät työelämän muutoksia ja olet perehtynyt nykyaikaiseen työsuojeluun sekä sinulla on vahva työsuojelulainsäädännön osaaminen. Olet yhteistyökykyinen ja ratkaisukeskeinen, kykenet itsenäiseen työhön ja hallitset laajoja kokonaisuuksia. Myös viestintä ja kouluttaminen sujuvat sinulta luontevasti.

Odotamme sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja, kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa sekä halua toimia osana moniammatillista tiimiä. Toivomme sinun olevan itsenäiseen työhön kykenevä, joustava ja tavoitteellinen uusien ratkaisujen löytäjä. Omaat positiivisen ja ennakkoluulottoman asenteen työntekoon, ja tehtävien monipuolisuuden koet mielenkiintoisena haasteena. Kykenet organisoimaan työsi tehokkaasti ja sinulla on halu kehittää sekä kehittyä.

Tarjoamme sinulle haastavan ja monipuolisen työn työturvallisuuden kehittämisen parissa, mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti sekä mukavan työyhteisön ja hyvän tiimin, jossa puhalletaan yhteen hiileen.

Varhan työntekijät saavat valita itselleen mieluisan työsuhde-edun kolmesta vaihtoehdosta, jotka painottuvat eri tavoin liikunta-, hyvinvointi-, kulttuuri-, työmatka- ja/tai lounasedun kesken.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle virkaan/työsuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistus.