Hyppää sisältöön

Sosiaalityöntekijä/sos.&vamm.palv. alue 3

Aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijä sosiaali- ja vammaispalveluihin palvelualueelle 3.

Haemme työikäisten palveluihin palvelualueelle 3 (Kaarina, Paimio, Sauvo) sosiaalityöntekijää vakituiseen virkaan. Työn sisältö painottuu tällä hetkellä maahanmuuttajatyöhön ja toimipisteenä on Kaarina, mutta muutokset työn sisällössä ovat mahdollisia palvelualueella tapahtuvan työnkehittämisen myötä.

Maahanmuuttajien sosiaalityöntekijänä tehtäviisi kuuluu tällä hetkellä pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien alkuvaiheen sosiaalihuoltolain mukaisten palveluiden järjestäminen ja toteuttaminen yhteistyössä sosiaaliohjaajan kanssa. Asiakkaina on aikuisten ja perheiden lisäksi yksin ilman huoltajaa maahan tulleita alaikäisiä nuoria. Sosiaalityöntekijän työ on monipuolista ja vaativaa asiantuntijatyötä, joka edellyttää kykyä itsenäiseen harkintaan ja työhön kuuluvien lakien hallintaa. Työ sisältää suunnitelmallista sosiaalityötä, muiden palveluiden myöntämistä ja päätöksentekoa, yhteydenottojen käsittelyä ja palvelutarpeen arviointia. Lisäksi työssä tehdään moniammatillista verkostotyötä kaupungin ja hyvinvointialueen muun palveluverkoston kanssa.

Arvostamme, jos sinulla on aiempaa kokemusta työikäisten ja erityisesti maahanmuuttajien kanssa tehtävästä työstä, lainsäädännön ja sosiaalipalveluiden tuntemusta sekä innostusta moniammatilliseen työskentelyyn. Pidämme tärkeänä asiakaslähtöistä, aktiivista ja itsenäistä työotetta. Valinnassa katsomme eduksi hyviä vuorovaikutustaitoja, kykyä pari- ja tiimityöskentelyyn sekä aikaisempaa kokemusta Effica-asiakastietojärjestelmän käytöstä.

Meillä et joudu tekemään työtäsi yksin, vaan tukenasi on moniammatillinen tiimi, johon kuuluu esimiehen lisäksi neljä sosiaalityöntekijää ja neljä sosiaaliohjaajaa. Työnantajana tarjoamme tiimin tuen lisäksi säännöllisen ryhmätyönohjauksen ja mahdollisuuden osittaiseen etätyöhön sovitusti.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 mukainen sosiaalityöntekijän laillistus.

Lisäksi edellytämme on suomen kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa.

Varhan työntekijät saavat valita itselleen mieluisan työsuhde-edun kolmesta vaihtoehdosta, jotka painottuvat eri tavoin liikunta-, hyvinvointi-, kulttuuri-, työmatka- ja/tai lounasedun kesken.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle virkaan/työsuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistus.

Tehtävään valitulta vaaditaan, että hän toimittaa itseään koskevan, lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittaman rikosrekisteriotteen.