Hyppää sisältöön

Lähihoitaja, Kotikuntoutus Turku

Lähihoitajan työ Kotikuntoutuksessa on kuntoutujan luona tapahtuvaa toimintakykyä tukevaa kuntoutusta. Kotikuntoutuskeskukset tarjoavat turkulaisille nousujohteista ja tavoitteellista kuntoutusta akuutin sairauden jälkeen tai kun toimintakyky on heikentynyt. Kuntoutukseen ohjaudutaan terveydenhuollon ammattilaisen lähettämänä. Kuntoutuminen toteutuu pääasiassa asiakkaan kotiympäristössä, jolloin se voidaan räätälöidä arjen tarpeita tukevaksi ja tavoitella entistä parempaa toimintakykyä.

Kuntoutusjakson alussa asiakkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma moniammatillisesti. Kuntoutusjaksolle asetetaan selkeät tavoitteet yhdessä kuntoutujan ja mahdollisuuksien mukaan hänen lähiverkostonsa kanssa. Tavoitteena on mahdollistaa asiakkaan toimiva arki ja tukea kotona asumista. Lähihoitaja osallistuu moniammatillisen tiimin kanssa kuntoutumissuunnitelman tekoon ja kuntoutuksen toteuttamiseen kuntoutujan kotona. Lähihoitaja on mukana Keskuksella toteutettavissa kuntoutuksen ja hyvinvoinnin ryhmissä yhdessä muiden ammattilaisten kanssa.

Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammatillinen perustutkinto (lähihoitaja) tai alan aikaisempi kouluasteinen tutkinto.

Varhan työntekijät saavat valita itselleen mieluisan työsuhde-edun kolmesta vaihtoehdosta, jotka painottuvat eri tavoin liikunta-, hyvinvointi-, kulttuuri-, työmatka- ja/tai lounasedun kesken.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle virkaan/työsuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistus.