Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Sirpa!

Sirpa Kuronen aloitti kesäkuussa Varhan lasten ja nuorten palvelujen integraatiojohtajana. Hän on aiemmin kehittänyt ja johtanut lasten, nuorten ja perheiden palveluja Turun kaupungilla.

Sirpa on innostunut haasteesta, jossa hän pääsee mukaan vuosikymmeniin suurimman yhteiskunnallisen uudistuksen valmisteluun.

– Minua innostaa muutoksen paikkojen havaitseminen. Olen työssäni nähnyt tarpeen palvelujen yhteensovittamiseen ja vaikuttavuuden parantamiseen. Haluan olla edistämässä näitä asioita myös tulevan hyvinvointialueemme Varhan valmistelussa, Sirpa sanoo.

Ensimmäisenä tehtävänä on lasten ja nuorten palvelujen valmistelulautakunnan työn käynnistäminen.

– Olen lautakunnan esittelijä. Tulen uutena Varhan valmisteluorganisaatioon, joten työni alkaa myös perehtymällä hyvinvointialueen valmistelun tilanteeseen ja tietopohjaan, Sirpa kertoo.

– Lautakunnan tehokas työskentely vaatii paljon pohjatyötä. Tehtävää on paljon ja aikaa vain rajallisesti. Tiukka aikataulu sopii hyvin minulle, koska työskentelen parhaiten pienen paineen alla, hän lisää hymyillen.

Hyvinvointialue on asiakkaitaan varten

Sirpalle asiakas on koko uudistuksen keskiö. Hän tähtää työssään siihen, että palvelujen yhteensovittaminen on nykyistä joustavampaa ja pystymme vastaamaan Varsinais-Suomen asukkaiden tarpeisiin.

– Minulle tärkein tavoite on, että asiakas saa oikeaan aikaan oikean palvelun, joka oikeasti auttaa. Se kuulostaa yksinkertaiselta, mutta toteutus vaatii meiltä paljon työtä, hän kiteyttää.

Erityisen merkityksellisiä nämä asiat Sirpan mielestä ovat lasten ja nuorten palveluissa.

– Kun ison organisaation palaset liikkuvat, avautuu aina mahdollisuuksia isompiin ja myös pienempiin korjausliikkeisiin ja uusiin avauksiin. Muutos itsessään inspiroi minua, Sirpa toteaa.

Sirpa luottaa siihen, että saamme yhdessä luotua Varhasta hyvinvointialueen, joka on rakennettu asiakkaitaan varten.

– Kun me sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen ammattilaiset tuomme hyvinvointialueelle osaamisemme lisäksi myös valmiuden yhteistyöhön, emme voi kuin onnistua, hän kannustaa.

Kuva: Tiia Laakso

Asiasanat: henkilöstö