Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Saija!

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Saija Rintala työskentelee hankkeen 2. Johtaminen ja osaaminen hankejohtajana yhdessä Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden tuotantojohtajan Laura Sauraman kanssa.

Saijaa innostaa muutostyössä eniten uuden luominen yhdessä henkilöstön kanssa.

– Ehdottomasti uuden tekeminen saa minut syttymään. Olen pitkän urani aikana ollut mukana monessa organisaation uudistuksessa sekä yrityskaupoissa. Näissä on aina äärimmäisen tärkeää ottaa henkilöstö mukaan uudistukseen, Saija kuvailee.

– Haluan edistää avoimen dialogin ja positiivisen kulttuurin muutosta. Oma tapani on tehdä sitä vuorovaikutuksessa ihmisen kesken, hän lisää.

”Omat elämänarvoni ohjaavat valintoja”

Matemaattisia tieteenaloja sekä pedagogiikkaa opiskellut Saija kuvaa itseään analyyttiseksi ja ratkaisukeskeiseksi ihmiseksi, joka pohtii vahvasti päätösten vaikutusta yksiköön ja yhteisöön.

– Näen valtavasti potentiaalia tulevassa hyvinvointialueessamme. On tärkeää, että jo rakennusvaiheessa henkilöstön voimavarat tunnistetaan ja kohdennetaan oikein, hän sanoo.

Saija on ennen pestiään sairaanhoitopiirissä työskennellyt Finnairilla, jossa hän toimi henkilöstöjohtajana. Viimeiset 20 vuotta hän on työskennellyt erilaisissa johtajan tehtävissä, muun muassa Metsossa ja Nokialla.

Saija suhtautuu omaan tehtäväänsä valmistelussa nöyrästi, mutta suurella intohimolla.

– Itselläni omat elämänarvoni ohjaavat valintoja. Tulevalla hyvinvointialueella on suuri yhteiskunnallinen vastuu. Toimintamme koskettaa valtavaa määrää ihmisiä. Minulle tulevan henkilöstömme asiat ovat todella tärkeitä ja haluan omalta osaltani olla varmistamassa, että tärkeimmän voimavaramme, henkilöstön, ääni ja tarpeet tulevat kuuluviin uudessa organisaatiossa, Saija kertoo.

Miksi sinä haluat olla mukana hyvinvointialueen valmistelussa?

Saija haluaa varmistaa, että suureen, uuteen organisaatioon siirtyessä jokainen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen henkilöstössä voi nopeasti tuntea kuuluvansa hyvinvointialueelle.

– Meidän täytyy olla riittävän suuri organisaatio saadaksemme muutosta aikaa, mutta riittävän pieni, että jokainen tuntee olonsa kotoisaksi ja tietää, että välitämme, hän kuvailee.

Tällä hetkellä Saijan työlistalla on runsaasti teknisiä asioita, jotka on saatava valmiiksi 1.1.2023 mennessä. Ne ajavat lähes kaiken tekemisen muun ohi.

– Haluaisin kuitenkin aikatauluttaa riittävästi aikaa myös siirtyvälle henkilöstölle, jotta voimme vastata mahdollisiin epävarmuuksiin, kysymyksiin sekä paneutua pohdiskelemaan yhdessä, hän sanoo.

Olemme tekemässä jotain historiallisen suurta, sellaista, jota ei ole tehty sitten peruskoulu-uudistuksen 1970-luvun jälkeen. On meistä kaikista kiinni, miten hyvin onnistumme, Saija innostuu.