Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Niina!

Niina Alho on aluehallituksen toinen varapuheenjohtaja. Hän keskittyy nyt täysin tähän luottamustehtäväänsä.

Niina on innostunut työstään ja iloinen siitä, että saa olla mukana rakentamassa yhteistä hyvinvointialuettamme ja aidosti parempia palveluita.

– Sosiaali- ja terveyspalvelut muodostavat yhteiskunnassamme hyvinvointivaltion perustuskiven. Nyt rakennamme asukkaillemme todella tärkeitä palveluita, joiden tulee olla kaikkien saatavilla. Hoito tai avun saaminen ei saa olla riippuvainen lompakon paksuudesta, Niina kiteyttää.

Niina haluaa myös huolehtia siitä, että uudistuksessa kuullaan ja arvostetaan sotepe-ammattilaisia.

– Henkilöstö on tämän uudistuksen sydän. Meidän on huolehdittava hyvistä työolosuhteista, mahdollisuuksista osaamisen kehittämiseen sekä siitä, että resurssit ja työvälineet ovat ajan tasalla, jotta henkilöstömme voi tehdä työnsä mahdollisimman hyvin. Haluan myös huolehtia siitä, että sotepe-ammattilaisten asiantuntemusta kuullaan uudistuksen valmistelussa, Niina listaa.

Niina on itse koulutukseltaan terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja ja lähihoitaja. Hänestä on selvää, ettei palvelut parane ilman osaavaa ja ammattitaitoista henkilöstöä.

– Meidän tulee pitää huolta siitä, että henkilöstöä osallistetaan muutokseen ja työolosuhteisiin kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota. Uskon, että Varsinais-Suomi voi kehittyä kaikkein vetovoimaisimmaksi hyvinvointialueeksi henkilöstön näkökulmasta, hän kannustaa.

Miksi haluat olla mukana hyvinvointialueen valmistelussa?

Niinalle tärkein tavoite uudistuksessa on se, että varsinaissuomalaisten hyvinvointi paranee ja palvelut ovat kaikkien saatavilla.

– Jonot pois ja puhelimella ammattilainen kiinni. Hyvinvointialueen tulee systemaattisesti arvioida toimintaansa ja panostaa sellaisiin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimiin, jotka aidosti kaventavat ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin eroja. Tämän me minusta saavutamme, kun päätöksenteko perustuu parhaaseen mahdolliseen tietoon, Niina summaa.

Asiasanat: henkilöstö