Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Mika!

Pelastuspäällikkö Mika Viljanen on mukana rakentamassa Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta ja sen palvelukokonaisuuksia pelastustoimen hankekokonaisuudessa yhdessä kaimansa pelastuspäällikkö Mika Kontion kanssa.

– Hankekokonaisuudessa 6 tehtäviini kuuluu hyvinvointialueen pelastustoimea koskevien asiakokonaisuuksien valmistelu sekä jatkuvuuden hallintaan ja turvallisuuden tilannekuvaan kuuluvien toimintojen suunnittelu yhteistyössä muiden valmistelijoiden kanssa. Olin mukana myös edellisessä Varsinais-Suomen Kimpassa-Allihopa -muutosorganisaation valmistelutyössä ja tuolloin tehtäviini kuului maakunnallisen varautumisen ja valmiussuunnittelun vastuuvalmistelijan tehtävät, Mika kertoo.

Mika on työskennellyt Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen palveluksessa pitkään ja kokemusta erilaisista lähijohtajan tehtävissä on karttunut työuran varrella. Tällä hetkellä Mikan vastuualueena hankevalmistelun lisäksi ovat Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen palvelualueen lähijohtajan tehtävät.

Miksi halusit mukaan hyvinvointialueen valmisteluun?

– Ihmisten auttaminen on aina ollut lähellä sydäntäni ja siksi olen muutosvalmistelussa innolla mukana. Koen, että uudistuksella on erinomaiset mahdollisuudet edistää hyvinvointialueen palveluiden jatkuvuudenhallintaa ja lisätä sen palveluiden piirissä olevien asiakkaiden turvallisuuden tunnetta, Mika innostuu.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueesta on muodostumassa merkittävä toimija myös kokonaisturvallisuuden tehtäväkentässä.
– Käynnissä oleva muutos mahdollistaa kokonaan uusia tapoja edistää koko Varsinais-Suomen maakunnan turvallisuutta yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa. Tämä mahdollisuus on nyt kyettävä hyödyntämään alueemme kokonaisturvallisuuden kehittämiseksi. Tehdään Varsinais-Suomen hyvinvointialueesta valtakunnallinen suunnannäyttäjä myös turvallisuudessa, Mika vetoaa.

Teksti: Minna Antola
Kuva: Esko Keski-Oja