Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Maarit!

Maarit Koivisto on aluevaltuuston kolmas varapuheenjohtaja. Hän työskentelee akuuttilääketieteeseen erikoistuvana lääkärinä Tyksissä.

Maarit Koivisto on seurannut sote-uudistuksen valmistelua tarkasti jo yli kymmenen vuoden ajan.

– Meillä on nyt historiallinen mahdollisuus korjata kaikki ongelmat, joita Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmään on aikojen saatossa pesiytynyt. Työssäni lääkärinä törmään usein rakenteellisiin ongelmiin. Nyt ratkaisun avaimet ovat omissa käsissämme, Maarit innostaa.

Hakeutuminen aluevaltuustoon tuntui Maaritista itsestään selvältä.

– Minulle oli selvää, että haluan olla mukana vaikuttamassa sosiaali- ja terveysalan uudistukseen ja uuteen organisaatioon, kun hyvinvointialueemme aloittaa, hän kertoo.

Tärkein tavoite sosiaalisesti oikeudenmukainen järjestelmä

Maarit haluaa omalla panoksellaan rakentaa sosiaalisesti oikeudenmukaisen järjestelmän, joka on luotettava ja turvallinen sekä palveluiden käyttäjille että henkilöstölle.

– Perusterveydenhuoltoa on vahvistettava ja vuodeosastohoidon saatavuutta parannettava. Minulle on tärkeää parantaa sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiota mahdollisimman kestävällä tavalla, Maarit summaa.

Henkilöstöltä vaaditaan malttia muutoksen pyörteissä

Muutoksessa on vielä paljon tehtävää ja Maarit toivoo kuulevansa siirtyvältä henkilöstöltä palautetta ja kehitysehdotuksia.

– Olemme kaikki samassa veneessä. Yhteinen tavoitteemme on entistä parempi sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestelmä, jossa ammattilaiset voivat tehdä työnsä hyvin ja hyvissä oloissa. Toivon siirtyvältä henkilöstöltä kehitysideoita ja aloitteita. Me teemme muutosta niin asukkaita kuin henkilöstöä varten, Maarit kannustaa.