Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Laura!

Laura Kaarniharju on aluevaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan kätilö ja sairaanhoitaja ja työskentelee lastensuojelussa.

Palvelujen tasapuolisen saatavuuden ja saavutettavuuden varmistaminen asukkaille on Lauralle tärkein tavoite uudistuksessa.
– Hyvinvointialueemme palveluja käyttävien ihmisten tarpeiden tulee olla suunnittelun lähtökohta. On tärkeää päästä palvelun piiriin oikea-aikaisesti. Tässä meitä auttaa moniammatillinen valmistelutyö, Laura kiteyttää.

Aiemmin synnytyssalissa kätilönä työskennellyt Laura ymmärtää, ettei muutoksessa eläminen ole helppoa myöskään siirtyvälle henkilöstölle.

– Uudistus voi herättää pelkoa tai epäilyksiä siitä, miten asioita jatkossa hoidetaan. Moni pohtii varmasti, mikä kunkin oma paikka tulee uudistuksessa olemaan. Minusta on selvää, että meidän kaikkien yhteistä työpanosta tarvitaan, jotta saamme hyvinvointialueen toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, hän rauhoittaa.

Miksi haluat olla mukana hyvinvointialueen valmistelussa?

Olemme valmistelemassa historiallisen suurta kokonaisuutta, jossa palvelujärjestelmää rakennetaan uudelleen.
– Nyt meillä on mahdollisuus tehdä asioita entistä paremmin. Haluan tuoda oman työpanokseni tärkeään muutostyöhön. Työtä on paljon, mutta haluan nähdä uhkien sijaan myös paljon mahdollisuuksia onnistua. Kukapa ei tässä haluaisi olla mukana! Laura intoutuu.

Lauralle on tärkeää, että palvelut ja asiakkaat saadaan tulevalla hyvinvointialueella kohtaamaan.
– Olisi hienoa onnistua rakentamaan ennaltaehkäisevistä ja matalan kynnyksen palveluista niin vaikuttavia ja toimivia, että raskaampien korjaavien palvelujen tarve tulevaisuudessa vähenisi merkittävästi, hän visioi.

Asiasanat: hyvinvointialue