Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Kirsi!

Kirsi Kiviniemi toimii integraatiojohtajana ikääntyneiden palveluiden lautakunnassa. Hän työskentelee hyvinvointialueemme valmistelussa myös palveluiden yhdenmukaistamisen ja järjestämisen rakentamisen parissa.

Kirsi oli mukana sote-uudistuksen valmistelussa jo edellisellä kierroksella. Vaikka työ silloin jäi kesken, kiinnostus sote-palvelujen uudistamiseen säilyi.

– Tehtäväni ikääntyneiden palveluiden rakentamisessa on vaativa, mutta samaan aikaan todella innostava. Tartun toimeen luottavaisin mielin, koska saan tehdä työtä yhdessä alueemme ammattilaisten ja päättäjien kanssa, hän kertoo.

Ikääntyville oikea-aikaisia ja yhdenvertaisia palveluita

Kirsin ykkösasia on alueemme väestön hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja terveyden edistäminen. Aivan ensimmäiseksi hän haluaa tarttua palvelutarpeen arviointiin, palvelujen myöntämisen kriteereihin sekä asiamaksuihin.

– Ne ovat ensimmäisiä asioita, joita valmistelemme lautakunnassa. Olennaista on, että alueemme ikäväestö saa oikea-aikaisesti tarvitsemiaan vaikuttavia palveluja. Minulle on myös tärkeää edistää Varsinais-Suomen ikääntyvän väestön yhdenvertaisuutta sote-palveluissa, hän painottaa.

Rakennamme hyvinvointialueen yhdessä

Kirsi innostuu työssään yhdessä tekemisestä ja sotepe-palveluiden kehittämisestä asukkaita varten.

– Olemme yhdessä tunnistaneet tarpeen uudistaa sote-palveluitamme.  Nyt meillä on mahdollisuus rakentaa sujuvammat, asiakkaillemme paremmat ja kustannusvaikuttavammat palvelut, hän sanoo.

Tuleva hyvinvointialue mahdollistaa uuden luomisen myös digitaalisten palveluiden kehittämisessä.

– On hienoa, että uudistumme ja otamme yhdessä käyttöön uusia digitaalisia palveluja. Yhdessä kehittämällä rakennamme hyvinvointialuetta, joka on kiinnostava työnantaja ja jossa ammattilaiset haluavat työskennellä. Me teemme yhdessä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen. Meitä kaikkia tarvitaan, Kirsi innostaa.

Kuva: Tiia Laakso

Asiasanat: henkilöstö