Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Jouni!

Jouni Mutanen on aluehallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hän työskentelee osa-aikaisesti myös johtavana asiantuntijana konsulttiyritys FCG:ssä.

Jouni Mutanen halusi mukaan uudistustyöhön, koska hän haluaa olla rakentamassa palvelujärjestelmää, jossa myös peruspalvelut toimivat hyvin.

– Meidän on tärkeää vahvistaa perusterveydenhuoltoamme ja matalan kynnyksen palveluita. Minulle on tärkeä myös turvata lähipalveluita, Jouni kertoo.

Ainutkertainen mahdollisuus rakentaa uutta

Jounia innostaa muutostyössä asiakaslähtöisyyden ja palvelujen kehittäminen.

– Kun yksi taho, hyvinvointialue, vastaa kaikista palveluista, voimme kehittää niiden asiakaslähtöisyyttä ja palvelupolkujen toimivuutta entistä paremmiksi. Meidän on tulevaisuudessa mahdollista johdonmukaisemmin painottaa ennaltaehkäisevää hoitoa ja varhaista tukea. Tässä uudistustyössä haluan olla mukana, hän innostuu.

Jounille tärkeimpiä asioita muutoksessa onkin eri väestöryhmien välisten terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen.

Luomme yhdessä organisaatiokulttuuria

Jouni näkee tulevan hyvinvointialueen rakentamisen yhteisenä tehtävänä, johon on tärkeää saada mukaan koko henkilöstö.

– Useimmat työntekijät tulevat ensi vuoden alussa tekemään tuttuja työtehtäviään, tuttujen työkaverien kanssa. Toivon, että yhdessä luomme sellaisen organisaatiokulttuurin, jossa jokainen työntekijä voi tulla hyvillä mielin töihin ja vaikuttaa työyhteisönsä jäsenenä omiin työoloihinsa ja toiminnan kehittämiseen, Jouni summaa.

Asiasanat: henkilöstö