Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Johannes!

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietohallinnon hankejohtaja Johannes Holvitie työskentelee nyt hankejohtajana hankkeessa 5. ICT yhdessä sairaanhoitopiirin tietoturvapäällikkö Janne Mutasen kanssa.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen digitaalisten asiakas- ja potilastietojärjestelmien uudistuksen valmistelu on jo kovassa käynnissä. Johannes kuvailee työllään olevan kaksi tavoitetta.

– Haluamme tällä hetkellä alueellamme käytössä olevia digitietojärjestelmiä yhdistämällä tarjota hoitopäätösten pohjaksi mahdollisimman täydellisen kuvan potilaan tilanteesta, Johannes kertoo. – Käymme keskustelua siitä, millä tavoilla voimme kehittää järjestelmiä mahdollisimman käyttäjälähtöisesti, hän sanoo.

Digitaalisten asiakas- ja potilastietojärjestelmien uudistus hyödyttää aivan kaikkia Pöytyän mummosta sosiaali-ja terveydenhoitolan työntekijöihin. Vaikka potilastietojärjestelmien käyttäjinä toimivat erityisesti ammattilaiset, muutos huomioi myös asiakkaat.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaille on tärkeää saada yhdestä paikasta oikea-aikaista ja selkeää tietoa omasta hoidostaan. Olemme jo koeponnistaneet ns. digiasiointiportaalia yhdessä asiakasraadin ja kokemusasiantuntijoidemme kanssa, Johannes kertoo.

Miksi sinä haluat olla mukana hyvinvointialueen valmistelussa?

Johannes on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja ohjelmistotekniikan dosentti. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Turun tietojenkäsittelytieteen keskuksessa, sairaanhoitopiirin tietohallinnossa ja Turun yliopiston Tietotekniikan laitoksella, joista kahdessa jälkimmäisessä energinen Johannes työskentelee edelleen osa-aikaisesti. Johannes syttyy hyvinvointialueen muutostyössä oman osaamisensa tuomisesta osaksi tehokkaiden ja laadukkaiden digitaalisten palveluiden rakentamista.

– Olen ylpeä suomalaisesta julkishallinnollisen palvelutuotannon tasosta. Tämä on ainutkertainen mahdollisuus nähdä suurikokoinen organisaatiomuutos. On myös innostavaa, että saan antaa oman panokseni siihen, että varsinaissuomalaisilla on tulevaisuudessa entistä paremmatkin julkiset palvelut, hän innostuu.

– On hienoa, miten paljon olemme saaneet selvitys- ja suunnittelutyöhömme tukea tulevan hyvinvointialueen henkilöstöltä. Meidät on kutsuttu tutustumaan eri sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen toimintoihin alueellamme. Saamamme tuki on työllemme äärimmäisen tärkeää. Toivon yhteistyömme jatkuvan entistäkin tiiviimpänä. Tehtävämme on haasteellinen, mutta yhdessä onnistumme, Johannes innostaa.

Asiasanat: hyvinvointialue