Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Arja!

Arja Pesonen on siirtynyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä hyvinvointialueemme valmistelutyöhön hankejohtajaksi. Arjan vastuulla on hanke 1. Hallinto, talous ja tukipalvelut.

Hallinnon, talouden ja tukipalveluiden vastuukokonaisuus on todella laaja. Kriittisten asioiden, kuten palkkojen ja henkilöstösiirtojen, toimeenpanossa on onnistuttava, vaikka aikaa on vähän ja tehtävää valtavasti.

– Valmistelun alussa me teemme hallinnossa todella paljon henkilöstölle ja asiakkaille näkymätöntä työtä. Työhömme kuuluu se, että valmistelemme taustalla monia tärkeitä muutoksen rakennuspalikoita, jotta henkilöstö voi liikkeenluovutuksen myötä siirtyä sujuvasti hyvinvointialueen palvelukseen ja asiakkaamme saavat tarpeen mukaiset palvelut, Arja kertoo.

Arja on kouluttautunut ekonomiksi ja ennen tarttumista toimeen hankejohtajana Arja työskentelikin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin talousjohtajana. Arja toimi myös yhtenä vastuuvalmistelijana edellisen sosiaali- ja terveysuudistuksen valmistelussa.

– Muutostyössä minua innostaa minua eniten mahdollisuus soveltaa laajasti aiempaa osaamistani ja antaa näin oma panokseni täysin uuden hyvinvointialueen rakentamiseen, Arja kertoo.

Miksi sinä haluat olla mukana hyvinvointialueen valmistelussa?

Arjalle tärkein tavoite uudistuksessa on mahdollistaa alueemme asukkaille mahdollisimman hyvät sosiaali-ja terveyspalvelut

– Palveluiden on oltava yhdenvertaiset ja tarpeen mukaiset, mutta silti huomioida veronmaksajan kantokyky. Muutos onnistuu, kun tartumme toimeen asia kerrallaan ja liikumme päättäväisesti eteenpäin, hän painottaa.

Arjan ymmärtää hyvin, että monia meistä kiinnostaa muutoksessa erityisesti itselle tärkeät asiat. Moni pohtii muuttuuko oma työpaikka tai omat palvelut uudistuksessa.

– Teemme koko valmisteluorganisaatiossa parhaamme, että voimme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kertoa muutoksen vaiheista henkilöstölle ja alueemme asukkaille. Haluamme myös tarjota kaikille mahdollisuuden olla mukana ja osallistua muutokseen. Olen varma, että saamme yhdessä tehtyä hienon ja kaikkia palvelevan hyvinvointialueen, Arja sanoo.

Asiasanat: hyvinvointialue