Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Antti!

Antti Parpo on aloittanut Varsinais-Suomen hyvinvointialueen määräaikaisena valmistelujohtajana. Antti työskentelee tehtävässä helmikuun alusta kesäkuun 2022 loppuun saakka.

– Aloitan työt positiivisin mielin. Toki tiedostan, että töitä on paljon. Uskon, että kykenemme tänä vuonna turvaamaan sote-ja pelapalvelujen järjestämisen siirron hyvinvointialueelle. Aikataulun kireyden takia tavoitteena on lähtökohtaisesti palvelujen ja toiminnan jatkuvuuden turvaaminen. Kehittämistyö jatkuu pitkään ja mm. ICT-järjestelmien yhdistäminen tulee olemaan vuosien työ.

Antti on pitkän linjan sotekonkari, sillä hän on toiminut usean vuoden ajan sosiaali- ja terveysjohtajana eri kunnissa ja muutosjohtajana jo edellisellä tuotantokaudella Varsinais-Suomen Kimpassa-Allihopa -muutosorganisaatiossa.

– Haluan olla osallistava johtaja ja jakaa vastuuta. Johtamisessa mottoni on, että työssä vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Asiantuntijoiden johtamisessa kontrolloiva ote ei toimi. Isoissa muutoksissa johtajan tulee näyttää suuntaa ja raamittaa selkokielisesti tekemistä sekä innostaa asiantuntijat hoitamaan oma vastuualueensa. Koen, että toimintatapani muutosten johtamisessa on jonkinlainen vahvuus. Palaute on useimmiten ollut positiivista.

Miksi sinä haluat olla mukana hyvinvointialueen valmistelussa?

Antti on uudistushenkinen visionääri. Hän uskoo avoimeen johtamiskulttuuriin sekä laajaan yhteistyöhön.
– Yhteistyö ja avoimuus sekä rohkeus tuoda näkemyksiä ja visioita julki on ehdottomasti tärkeintä. Julkinen sektori perustuu demokraattiseen johtamismalliin, ja tästä syystä suljettu yksin tekeminen tai pienessä piirissä toimiminen ei tuota useinkaan hyvää lopputulosta. Isoissa muutoksissa tarvitaan yhteistä keskustelua ja asioiden pohdintaa sekä selkeää linjanvetoa. On ensiarvoisen tärkeää saada organisaatio sitoutumaan yhteisiin päämääriin. Tätä sitoutumista ei synny ilman avoimuutta ja vuoropuhelua, Antti painottaa.

Teksti: Katja Heinämäki

Kuva: Suvi Elo