Hyppää sisältöön

Varhan käyttäjätunnuksia lähetetään edelleen

Ensimmäinen erä tunnuksia on luotu ja toimitettu siirtyvän henkilöstön OmaPostiin tai kotiosoitteeseen. Uudet tai ensimmäisestä erästä puuttumaan jääneet huomioidaan seuraavissa erissä. Omia tunnuksiaan voi siis odottaa vielä rauhassa, eikä ole tarve ilmoittaa asiasta ICT-valmisteluun, esimiehille tai muillekaan tahoille.

Ensimmäisessä erässä on ilmennyt joitain odottamattomia puutteita ja virheitä, jotka tullaan korjaamaan seuraavissa erissä.

Kokeile kirjautumista uudelleen

Tunnukset tulee aktivoida työpaikalla (ei VPN-yhteydellä). Esimerkiksi Turussa aktivointi onnistuu Hypa- ja Alpe-verkoissa.

Tunnusten aktivointia on haitannut kuntien verkoissa tarvittavien konfigurointien puuttuminen osista toimipaikoista. Tämä on ilmennyt niin, että ohjeissa annettuun liito.ad.vshva.fi -osoitteeseen ei ole päästy. Näitä on nyt kunnissa korjattu. Eli jos ensimmäinen aktivointiyritys ei onnistunut, kokeile nyt uudelleen (joidenkin pienten organisaatioiden osalta tämä on vielä kesken).

Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä hyvinvointialueen käyttäjätukea hoitavaan 2M-IT:hen (huomioithan, että tukea on saatavilla 2022 puolella rajatusti vain tunnusten aktivointiin).

Ongelmatilanteissa saat käyttäjätukea: 

Muista myös Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Tutustu ICT-treffien 23.11. tallenteeseen. Seuraavat ICT-treffit tulossa ke 14.12. klo 8.