Hyppää sisältöön

Tervetuloa Varhaan – ajankohtaista tietoa henkilöstölle 3/2022

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) aloittaa toimintansa vuoden 2023 alussa ja siirrymme hyvinvointialueen työntekijöiksi uudenvuodenyönä. Mahdollisimman monen tulee ottaa Varhan tunnukset käyttöön vuoden loppuun eli lauantaihin 31.12.2022 mennessä.  Tunnuksilla voi tarkistaa omat palkka- ja henkilötiedot ja seurata ajankohtaisia uutisia Varhan intrasta.  

Tämä henkilöstökirje on lähetetty Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle siirtyvälle henkilöstölle. Valitettavasti käytössämme oleva osoitteisto ei ole täydellinen. Jos työkaverisi ei ole saanut kirjettä, voit mieluusti lähettää kirjeen edelleen työyhteisössäsi. Kirje on myös julkaistu samansisältöisenä väliaikaisella verkkosivustollamme vshyvinvointialue.fi sekä Varhan intrassa. 

Ohje siirtyvälle henkilöstölle: Miten toimia, jos en ole saanut Varhan tunnuksia?  

Iso osa on jo ottanut tunnukset käyttöön, kiitos teille. Tunnusten käyttöönotto on suuri ponnistus. Valitettavia teknisiä ongelmia on tullut vastaan, ja tietojärjestelmäkumppani 2M-IT ratkaisee niitä kaiken aikaa. 

Lue lisää väliaikaiselta sivustoltamme   

Tuotepaketin arvonta niiden kesken, jotka nyt aktivoivat tunnukset  

Arvomme viisi noin sadan euron arvoista tuotelahjaa niiden kesken, jotka tekevät Varhan tunnuksilla ensikirjauksen 29.-31.12.2022 välisenä aikana. Tällä haluamme osaltamme kannustaa siihen, että mahdollisimman moni, jolla on teknisesti mahdollisuus, kirjautuisi ennen vuodenvaihdetta.  

Arvonnassa voittaneihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä vuodenvaihteen jälkeen.  

Hälytysrahakorvaus Varsinais-Suomen hyvinvointialueella 200 euroa 

Lue lisää Varhan intrasta tai väliaikaiselta nettisivulta. 

Tervetuloa Henkilöstötreffeille 4.1. klo 8.30 

Vuoden ensimmäiset Henkilöstötreffit järjestetään ke 4.1.2023 klo 8.30 alkaen. Liity mukaan Teams Liveen tästä.  

Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin Varhan intrassa ja väliaikaisella sivustolla Henkilöstölle -osuudessa.  

Tarkista henkilö- ja palkkatietosi HR-työpöydältä 

Jotta mahdolliset korjaukset ehtivät huomioiduksi tammikuun palkanmaksussa, tulee tiedot tarkistaa viimeistään 31.12.2022. 

Lue lisää Varhan intrasta tai väliaikaiselta sivustolta 

Vuosilomien tallentaminen vuodelle 2023 

Vuoden 2023 vuosilomia voi nyt tallentaa Varhan järjestelmään. Pääset Tallentamaan vuosilomia HR-työpöydältä kohdasta “Lomat, vapaat ja poissaolot”. 

Säästövapaita ei ole vielä ladattu, joten vain vuosilomia voi tallentaa tällä hetkellä.
Huom. Siirtyneiden vuosilomapäivien määrän tarkistus tehdään myöhemmin. Tiedot saattavat muuttua vielä 31.12.2022 asti, joten vasta sen jälkeen pystytään tekemään lopullinen tarkistus. Kerromme heti, kun tarkistus on mahdollista tehdä. 

Poissaolojen tallennus vuodelle 2023 

Vuoden 2023 poissaoloja (kuten esimerkiksi perhevapaat, muut virka- ja työvapaat, sairauspoissaolot yms.) voi tallentaa Varhan järjestelmään. Poissaolotallennuksia voi HR-työpöydän kautta tehdä työntekijä itse tai tarvittaessa esihenkilö työntekijän puolesta. 

Työajanseuranta Varhassa 

Varhassa työajanseuranta tapahtuu joko Titania tai Numeron työvuorosuunnitteluohjelmassa tai Timecon-järjestelmässä (Numeron käytössä Pelassa). Pääsääntöisesti Titaniassa tai Numeronissa toteutetaan jaksotyöläisten työajanseuranta, mutta myös muissa työaikamuodoissa työaika voidaan suunnitella ja työajanseuranta toteuttaa Titaniassa tai Numeronissa. Liukuvan työajan työajanseuranta tapahtuu aina Timecon-järjestelmässä. 

Lue lisää Varhan intrasta liukuvan työajan työajanseuranta Varhassa ja väliaikaiselta sivustolta. 

Hyvinvointialueen hallinto sijoittuu aluksi pääosin Kärsämäkeen, Tyksinmäelle sekä Rauhankadulle 

Hyvinvointialueen järjestämisen palvelut, konsernipalvelut sekä sote- ja ikääntyneiden palvelujen hallinnolliset tehtävät sijoittuvat eri osoitteisiin. Henkilökunnalla on mahdollisuus tehdä laajasti etätyötä alkuvuoden ajan, esihenkilön kanssa sovittaessa, jos työtehtävät sen sallivat. 

Lue lisää Varhan intrasta tai väliaikaiselta nettisivustolta 

Infotilaisuudet henkilöstölle vuoden 2023 alussa 

  • Henkilöstötreffit ke 4.1.2023 klo 8.30. Liity mukaan. 
  • Esihenkilötreffit ke 11.1.2023 klo 9. Lisätietoa tulossa.  

Erilaisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä yhteiskäyttöisiin sähköpostiosoitteisiin, jotka löydät listattuna Varhan intrasta 

Muista tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin muutoksesta yleisesti