Hyppää sisältöön

Tervetuloa Varhaan – ajankohtaista tietoa henkilöstölle

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) aloittaa toimintansa vuoden 2023 alussa ja siirrymme kaikki hyvinvointialueen työntekijöiksi uudenvuodenyönä. Jotta siirtymä olisi sujuva, toivomme, että mahdollisimman moni ottaisi Varhan tunnukset käyttöönsä jo tämän vuoden puolella.

Tunnuksilla pääsemme mm. tarkistamaan omat palkka- ja henkilötietomme ja näemme ajankohtaiset uutiset Varhan intrasta. Monet meistä tarvitsevat varha.fi-tunnuksen myös henkilöstö- ja toimijakorttinsa uusimeen Varhan kortiksi. Ohjeet niin omien tietojesi tarkastamiseen kuin erilaisten työssä käytettävien henkilökorttien ja kulkulupien uusimiseen löydät tästä kirjeestä.

Tämä henkilöstökirje on lähetetty Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle siirtyvälle henkilöstölle. Valitettavasti käytössämme oleva osoitteistosta saattaa puuttua Varhalle siirtyvän henkilöstön sähköpostiosoitteita. Jos työkaverisi ei ole saanut kirjettä, voit mieluusti lähettää kirjeen edelleen työyhteisössäsi.

Kirje on myös julkaistu samansisältöisenä väliaikaisella verkkosivustollamme vshyvinvointialue.fi sekä Varhan intrassa.

Ota tunnukset käyttöösi – niillä voit tarkistaa omat tietosi

Varhan tunnukset oli 21. joulukuuta mennessä ottanut käyttöönsä noin 66 prosenttia hyvinvointialueen tulevasta henkilöstöstä. Nyt on vuodenvaihteen loppukirin aika! Kirjaudu sisään ja tarkista omat tietosi. Siten voit osaltasi auttaa tietojen siirtymiseen mahdollisimman virheettömästi.

Kun olet saanut viestin käyttäjätunnuksesta 2M-IT:ltä, aktivoi tunnus mahdollisimman pian. Tunnuksella pääset aluksi hyvinvointialueen:

 • sähköpostiin (selaimella)
 • Teamsiin (selaimella)
 • kirjautumaan työasemaan (käytettävissä eri ajankohtina, organisaatiosta riippuen)
 • Varhan intraan (mm. ajankohtaiset uutiset, HR-työpöytä)

Vuoden 2023 alusta alkaen on suotavaa käyttää vain hyvinvointialueen sähköpostia kaikkeen viestintään.

Katso ohjeet kirjautumiseen
Katso video tunnusten käyttöönotosta

Lue lisää Varhan intrasta tai vshyvinvointialue.fi-verkkosivulta

Runsaasti siirtymävaiheen koulutusta – ilmoittaudu mukaan!

Koulutusta on tarjolla mm. henkilöstöhallinnon järjestelmistä ja prosesseista sekä talous- ja yleishallinnosta, esimerkiksi hankinnoista, ostolaskuista tai tarvikkeiden tilauksesta.

Myös kolmiosainen esihenkilöiden muutostukikoulutus on saatavilla videovalmennuksena.

Ilmoittaudu mukaan tai katso koulutusten tallenne! Kaikki koulutukset löytyvät kootusti sekä väliaikaiselta sivustolta että Varhan intrasta.

Henkilöstöedut hyvinvointialueella

Hyvinvointialueemme henkilöstö saa vuonna 2023 valita kolmen työsuhde-etuusmallin joukosta itselleen sopivimman. Lisäksi varataan tyhy-rahaa ja puoli miljoonaa henkilöstön yhteisöllisyyden kehittämiseen. Henkilöstöetuuksiin varataan ensi vuodelle yhteensä 5,1 miljoonaa euroa. Aluehallitus päätti henkilöstöeduista 20. joulukuuta 2022.

Lue lisää Varhan intrasta

Tarkista henkilö- ja palkkatietosi HR-työpöydältä

Tarkista tietosi viimeistään 30.12.2022

Voit tarkistaa omat henkilötietosi, tilinumeron oikeellisuuden sekä tehdä palkkatietokyselyn HR-työpöydän henkilötiedot osiosta. HR-työpöydän löydät Varhan intran etusivun oikopoluista. Jotta mahdolliset korjaukset ehtivät huomioiduksi tammikuun palkanmaksussa, tulee tiedot tarkistaa viimeistään 30.12.2022.

Henkilötietojen tarkistaminen

Henkilötiedot ja tilinumeron voit tarvittaessa itse päivittää muokkaamalla tiedot ja painamalla tallenna ja valmis. Tiedot päivittyvät automaattisesti järjestelmään.

Palkkatiedot voit tarkistaa palkkatietokyselyllä

Palkkatietokyselyssä saat palkkatietosi esiin klikkaamalla palkkatiedot -painiketta. Huom! Jos sinulla on useampi palvelujakso, tulee sinun valita palvelujakso kerrallaan tarkistettavaksi. Mikäli palkkatiedoissa havaitaan virheitä, tulee toimia palkkatietokyselystä löytyvän ohjeen mukaan. Tiedoksi, että työkokemuslisiä ei ole siirtynyt kaikille. Virhettä korjataan parhaillaan, joten virheistä työkokemuslisissä ei tule vielä ilmoittaa erikseen. Tietojen tulisi olla kunnossa viikon 51 aikana.

Lomaoikeudet päivittyvät myöhemmin

Lomaoikeudet päivittyvät järjestelmään vasta vuodenvaihteessa ja niiden tarkistamisesta ohjeistetaan vielä erikseen.

HR-työpöytä vaatii työpaikan sisäverkon

HR-työpöytä vaatii toimiakseen työpaikan sisäverkkoa tai etänä työskennellessä etäyhteyttä työpaikan verkkoon (esimerkiksi Turun kaupungin työntekijöillä etäyhteys ei vielä toimi, 2M-IT selvittää tätä).

Teknisissä ongelmissa tulee kääntyä 2M-IT:n puoleen:

Verokortit

Saamme vuodenvaihteessa 2022-2023 Varhaan siirtyvien työntekijöiden verokorttitiedot luovuttavilta organisaatioilta. Niitä käytetään tammikuussa 2023.

Helmikuun alusta voimaan tulevat työntekijöidemme verokortit saamme Verottajalta. Jos kuitenkin teet itsellesi muutosverokortin, tulee se toimittaa palkanlaskentaan osoitteeseen hvapalkat@varha.fi.

Lue lisää Varhan intrasta

Pitääkö henkilö- ja ammattikortit uusia, entä toimivatko kulkukortit ensi vuonna?

Käytössämme on eri käyttötarkoituksiin erilaisia kortteja ja kulkulupia. Nyrkkisääntönä on, että jatkamme olemassa olevien käyttöä, kunnes toisin ohjeistetaan. Varmennekorteista organisaatioon sidotut henkilöstö- ja toimijakortit on uusittava Varhan korteiksi ensimmäisenä 28.2.2023 mennessä.

Lue lisää Varhan intrasta

IT-tuen hyvinvointialueelle tarjoaa 2M-IT

Vuoden 2023 alusta alkaen ServiceDesk toimii ensimmäisenä yhteydenottopisteenä, joten voit olla yhteydessä 2M-IT:n ServiceDeskiin kaikissa IT-asioissa, olipa kyse sitten esimerkiksi käyttäjätunnusasioista, sovellusasioista tai työasemiin liittyvistä työpyynnöistä.

ServiceDeskiin voit olla yhteydessä palvelukanavan kautta, palvelukanavasta löytyvän chatin kautta, puhelimitse tai sähköpostitse heti vuoden 2023 alusta.

ServiceDeskin yhteystiedot 2.1.2023 alkaen:

Tunnusten käyttöönottoon liittyviin kysymyksiin saat joulukuun ajan neuvoja ja käyttäjätukea niille erikseen varatusta numerosta tai sähköpostitse:

 • Sähköpostitse servicedesk@2m-it.fi
 • Arkisin klo 8–16 puhelimesta 010 198 260 (numero on väliaikainen ja tarkoitettu ennen muuta tunnusasioihin)

Lisää tietoa ja ohjeita:

Muista myös Usein kysytyt kysymykset ja henkilöstötilaisuuksien materiaalit.

Yhteys keskitettyihin sähköposteihin ongelmatilanteissa

Olemme avanneet useita henkilöstöä palvelevia sähköpostiosoitteita ongelmatilanteiden avuksi. Esimerkiksi hrsovellustuki@varha.fi, puheliittymatuki@varha.fi ja ostolaskut@varha.fi.

Yksi yhteydenotto yhdestä pulmatilanteesta ja yhteen pisteeseen riittää – tarkoituksena on välttää ruuhkaa.

Onnea himmelikisan voittajille

Joulukuussa pidettyyn tunnusten käyttöönottoon kannustaneeseen kisaan osallistui huikea joukko tulevia varhalaisia. Varhan uudesta intrasta himmelin onnistui löytämään määräaikaan mennessä lähes 3 600 henkilöä.
Arvoimme osallistuneiden kesken viisi tuotepalkintoa. Voittajat ovat:

 • Anne Kankainen, Naantali
 • Henna Lindman, Salo
 • Taina Niemi, Turku
 • Janita Nieminen, Kaarina
 • Emmi Peltola

Onnea voittaneille ja kiitos kaikille osallistuneille! Voittajiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Uusi kisa niille, joilla vielä ei ollut tunnuksia joulukuussa, on luvassa vuodenvaiheessa – pysy kuulolla.

Infotilaisuudet henkilöstölle

 • ICT-treffit 29.12. klo 10.00 Liity mukaan.
 • Henkilöstötreffit 4.1.2023 klo 8.30

Katso myös edellisten treffien tallenteet: