Hyppää sisältöön

Rakenteellisen sosiaalityön yhteistyöehdotus kuntiin

Varsinais-Suomessa rakenteellista sosiaalityötä edistetään vuonna 2022 osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeen työikäisten sosiaalihuollon kehittämisohjelmaa ja vuodesta 2023 eteenpäin myös osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Jatkossa rakenteellinen sosiaalityö tulee olla osa hyvinvointialueen perustoimintaa.

Haussa viisi sosiaalityöntekijää
20 prosentin työpanoksella

Sosiaalihuollon kehittämisohjelman puitteissa haetaan viittä sosiaalityöntekijää 20 prosentin työpanoksella rakenteellisen sosiaalityön eteenpäinviejiksi alueellamme. Työntekijöiden palkkakustannukset hanketyön ajalta korvataan kunnalle. Lähtökohtaisesti haussa on sosiaalityöntekijöitä tulevan hyvinvointialueen isoimmista kunnista, palvelutehtävärajausta ei ole.

Haemme sosiaalityöntekijöitä, jotka ovat kiinnostuneet rakenteellisesta sosiaalityöstä, rakenteisiin vaikuttamisesta, mediayhteistyöstä ja ovat valmiita esimerkiksi nimellään ja kasvoillaan osallistumaan sosiaalihuollon esille tuomiseen eri yhteyksissä kehittämistyössä ja sosiaalisessa mediassa.

  • Sosiaalityön esimies, jos tiimissäsi on sopiva sosiaalityöntekijä, otathan yhteyttä.
  • Sosiaalityöntekijä, jos olet kiinnostunut osallistumaan hanketyöhön, ottakaa yhdessä esimiehesi kanssa yhteyttä.

Tavoitteenamme on keskittyä kerran viikossa yhden työpäivän ajan (alustavasti torstai) rakenteellisen sosiaalityön edistämiseen ja sosiaalisen raportoinnin työkalun alueelliseen käyttöönottoon ja kehittämiseen. Lisäksi pyrimme vaikuttamaan sosiaalityön esille tuomiseen eri yhteyksissä ja sosiaalisessa mediassa. Tehtäväksiantoja voi tulla myös koskien vaikkapa hyvinvointialueen rakennetta.

Odotamme yhteydenottoja 18.3.2022 asti, jonka jälkeen tarvittaessa vielä haastattelemme ehdokkaita.

Kannattaa tutustua 14.2.2022 julkaistuun Vaikuttava rakenteellinen sosiaalityö -teokseen, joka tuo näkyväksi eri tavat tehdä rakenteellista sosiaalityötä. Tavoite on, että hyvinvointialueilla ei olisi epäselvyyttä siitä, mitä laki rakenteellisesta sosiaalityöstä käytännössä tarkoittaa. Julkaisu luo pohjaa myös Varsinais-Suomessa tehtävälle rakenteellisen sosiaalityön kehittämiselle. THL:n, Vasson ja Jyväskylän yliopiston toimittama teos hahmottelee olemassa olevan pohjalta myös tulevaisuutta.

Ota yhteyttä: 
Teija Ahokas
Työikäisten sosiaalihuollon kehittämisohjelma
Projektipäällikkö, Sosiaalityöntekijä YTM
Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke
teija.ahokas@vasso.fi
Puh. 0503822772

Asiasanat: hyvinvointialue , rakenteellinen sosiaalityö , rekrytointi , sosiaalihuolto , sosiaalityö