Hyppää sisältöön

Ohje siirtyvälle henkilöstölle: Miten toimia, jos en ole saanut Varhan tunnuksia? (päivitys 30.12.2022)

Vuodenvaihteeseen mennessä suurin osa hyvinvointialueelle siirtyvästä henkilöstöstä on päässyt ottamaan Varhan tunnukset käyttöön. Kiitos kaikille siitä! Tunnusten käyttöönotto on suuri ponnistus ja vaatii aikaa. Valitettavia teknisiä ongelmia on tullut vastaan, ja tietojärjestelmäkumppani 2M-IT ratkaisee niitä kaiken aikaa. Ohje tunnusten käyttöönottoon löytyy täältä: https://vshyvinvointialue.fi/personnel/nain-otat-varhan-tunnukset-kayttoosi/

Uusia tunnuksia on luotu runsaasti torstaina 29.12.2022. Tyksiläisille Varhan käyttäjä tunnuksia on toimitettu omaan nykyiseen sähköpostiin.

Jos et ole saanut ollenkaan Varhan tunnuksia, toimi näin:

Selvitä esihenkilöltäsi tai kollegaltasi, jolla on pääsy Varhan intraan:

Jos tietojasi ei löydy Varhan intran henkilöhausta eikä HR-järjestelmästä, ole viipymättä yhteydessä omaan esihenkilöösi.

    • Hänen tulee tehdä työsopimus tai toimittaa tiedot palvelussuhteesta työsopimuksen/viranhoitomääräyksen tekijälle (esim. sihteeri). Kun työsopimus/viranhoitomääräys on tehty, tiedot siirtyvät myös 2M-IT:lle, joka tekee tunnukset. Tämän jälkeen voit tiedustella tunnuksiasi service deskistä.

Vuoden 2023 alusta lähtien esihenkilöt voivat tilata uusia tunnuksia 2M-IT:n palvelukanavasta (Varhan intran etusivulla linkki oikopoluissa).

HUOM! Ei-työsuhteessa oleville työntekijöille (esimerkiksi ostopalvelua tekeville) ei ole vielä luotu tunnuksia. Näiden henkilöiden osalta pyydetään käyttämään nykyisiä tunnuksia ja työvälineitä, kunnes tunnuksia luodaan tammikuun puolella.

Lisätietoja: Tunnusten käyttöönotosta: https://vshyvinvointialue.fi/personnel/nain-otat-varhan-tunnukset-kayttoosi/