Hyppää sisältöön

Yhdessä kohti hyvinvointialuetta. Mukava tutustua, Ari!

Ari Korhonen on hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja. Lisäksi hän työskentelee Kuntaliitossa varautumisen ja turvallisuuden erityisasiantuntijana. Mukava tutustua, Ari!

Ari Korhonen innostuu uuden luomisesta ja asioiden tarkastelusta uudesta näkökulmasta.

–Hyvinvointialueemme valtuustossa on paljon osaamista ja korkean profiilin päättäjiä, tällaisessa joukossa asioista keskustellessa syntyy aina syvempiä oivalluksia. Se innostaa minua, Ari kertoo.

Valmisteilla oleva sosiaali ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen uudistus mahdollistaa entistä paremman palveluiden yhteensovittamisen.

– Vanha pirstaloitunut malli on tullut tiensä päähän. Kansallinen ohjattavuus ja palveluiden yhdenvertaisuus paranevat uudistuksen myötä. Tulemme varmasti kokemaan kasvukipuja, mutta olen varma, että kokonaisuudesta tulee parempi, Ari visioi.

Tärkein tavoite perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraatio

Arille tärkein tavoite uudistuksessa on perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraatio.

–  Se on välttämätöntä palvelun saajien, rahoituksen ja koko järjestelmän toimivuuden näkökulmasta. Haluan olla tuomassa varsinaissuomalaisille matalan kynnyksen peruspalveluita aivan kaikkien saataville helposti ja nopeasti. Painopiste korjaavista palveluista ennakoiviin, hän summaa.

Miksi sinä haluat olla mukana hyvinvointialueen valmistelussa?

Ari kokee hyvinvointialueen rakentamisen itselleen tärkeäksi tehtäväksi.

– Olen ollut monissa luottamustehtävissä ja seurannut läheltä kaikkia aikaisempia yrityksiä synnyttää sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Erilaisia malleja on viety pitkällekin ja nyt kun tämä lopultakin toteutui, niin tunsin velvollisuudekseni lähteä mukaan vaikuttamaan asioihin ja kehittämistyöhön, hän kuvailee.

– Tämä muutos on ainutkertainen. Emme saa unohtaa henkilöstön roolia, koska juuri he tekevät matkamme hyvinvointialueelle mahdolliseksi. Henkilöstö kaikissa siirtyvissä organisaatioissa ja kunnissa ovat tärkein osa onnistunutta muutosta. Heillä on täysi luottamukseni, Ari tervehtää.

Asiasanat: henkilöstö