Hyppää sisältöön

Marraskuun henkilöstöfoorumissa kuultiin jälleen tärkeistä aiheista

Henkilöstöfoorumi kokoontui perjantaina 4.11. kuulemaan kattavan paketin puhuttaneista aiheista. Tapaamisessa kuultiin henkilöstöetujen tilanteesta, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen viestintäperiaatteista ja visuaalisesta ilmeestä sekä henkilöstö- ja talousjärjestelmistä. Yleisön toiveesta tilaisuudessa kuultiin myös päihdepalveluiden kehittämisestä sekä sosiaalipalveluiden asiakas- ja palveluohjauksesta.

Henkilöstöeduista esitys hallitukselle marraskuun aikana

Hankejohtaja Saija Rintalan puheenvuoron aikana päästiin kuulemaan yhteistoimintarakenteesta, työsuojelusta sekä henkilöstöetujen tilanteesta. Henkilöstöetujen valmistelussa kaikilta luovuttavilta kunnilta on kerätty nykyisten henkilöstöetujen kokonaisuus sekä niihin varattu budjetti ja käytetty raha.

– Variaatio henkilöstöeduissa on ollut suurta, Saija kertoi.

Henkilöstöetujen kokonaisuus on tavoitteena saada hallituksen käsittelyyn marraskuun aikana ja vahva tavoite on, että henkilöstöedut ovat tasapuolisia kaikille.

– Esimerkiksi jokin e-passi voisi olla kaikille toimiva ratkaisu, Saija valotti.

Saija kertoi vielä lopuksi, että henkilöstöetujen lisäksi suunnittelupöydällä ovat myös tiimikohtaiset Tyhy-rahat.

 

Hyvinvointialueen viestintäperiaatteet ja visuaalinen ilme hyväksyttiin

Viestintäjohtaja Maria Roos esitteli henkilöstöfoorumille Varsinais-Suomen hyvinvointialueen viestintäperiaatteita sekä visuaalista ilmettä, jotka kumpikin pohjautuvat hyvinvointialueen strategiaan, säädöksiin sekä yhteisiin arvoihin. Aluehallitus hyväksyi periaatteet kokouksessaan 1. marraskuuta.

– Viestintäperiaatteita ja visuaalista ilmettä on työstetty osallistaen niin, että tulevilta hyvinvointialueen työntekijöiltä on eri vaiheissa pyydetty palautetta, Maria kertoi.

Hyvinvointialueella viestintää tehdään yhdessä ja jokainen on viestijä omassa työssään.

– On tärkeää että se joka asiasta parhaiten tietää, myös viestii siitä, Maria sanoi.

Lue lisää:

 

Tulsoten osaprojekteissa tavoitteena palvelujen saatavuuden yhdenmukaistaminen

Henkilöstöfoorumi tutustui Tulevaisuuden sote-keskuksen osaprojektiin päihdepalveluiden kehittämisestä, jota tilaisuudessa esitteli projektipäällikkö Niina Jalo. Projektin tavoitteena on päihdepalveluiden saatavuuden parantaminen ja monialaisen toiminnan kehittäminen.

Lue lisää: Päihdepalvelujen kehittäminen – Vshyvinvointialue.fi

 

Pasi Oksanen kertoi henkilöstöfoorumille sosiaalipalveluiden asiakas- ja palveluohjauksesta. Hän avasi sosiaalihuollon palveluprosessia sekä kertoi muutoksista toimintatapoihin.

–Asiakasohjauksen rooli kasvaa ja yhdenmukaistaa palvelujen saatavuutta, Pasi kertoi.

Lue lisää: Sosiaalihuollon keskitettyjen alkupalveluiden kehittäminen alkaa hyvinvointialueella – Vshyvinvointialue.fi

 

Tutustu tästä henkilöstöfoorumiin: Henkilöstöfoorumi – Vshyvinvointialue.fi

Asiasanat: henkilöstöfoorumi , hyvinvointialue , varha