Hyppää sisältöön

Henkilöstöfoorumissa keskusteltiin viestinnästä ja organisaatiorakenteesta

Hankejohtaja Laura Saurama esitteli henkilöstöfoorumille 4.3. tilannekatsauksen saaduista selvityksistä koskien siirtyvää henkilöstöä ja tulevan hyvinvointialueemme organisaatiorakenteen valmistelusta. Talvikki Susiluoma viestinnästä keskustelutti henkilöstöviestinnän suunnitelmaa.

Hankejohtaja Laura Saurama kiitteli kuntien ripeää toimintaa henkilöstön tietojen keruussa.

– On ilahduttavaa, miten jouhevasti tiedonkeruu siirtyvästä henkilöstöstä on edennyt. Kunnissa on tehty hienoa työtä ja analysoimme nyt siirtotietoja tarkemmin, Laura kertoo.

Tietojen analysointi vie aikaa ja tietoja hyödynnetään mm. organisaatiorakenteen valmistelussa ja tulevan hyvinvointialueemme henkilöstöä koskevien asioiden valmistelussa.

– Kun organisaatiorakenne valmistuu, lähdemme yhdistämään henkilöstöä ja tulevaa organisaatiota. Tavoitteemme on saada syksyyn mennessä kerättyä mm. työsopimukset, tehtävänkuvat ja viranhoitomääräykset, Laura kuvailee.

Organisaatiorakenteen luonnos matkalla hyvinvointialueen hallituksen pöydälle

Laura esitteli foorumille henkilöstöorganisaation rakenteen luonnoksen, joka on esitelty myös 28.2. Vaten kokouksessa. Henkilöstöfoorumin jälkeen esitetty versio matkaa hyvinvointialueen hallituksen käsittelyyn hallituksen ensimmäiseen kokoukseen tiistaina 8.3.

– Kuvaamme tässä luonnoksessa toiminnan ja talouden vastuurakennetta. Kun meillä on yhteinen näkemys rakenteesta, lähdemme rakentamaan organisaatiota alaspäin kohti kustannuspaikkatasoa ja toisaalta kirjoittamaan hallintosääntöä ja siihen linkittyviä toimintasääntöjä, Laura täsmentää.

”On ykkösasia varmistaa henkilöstön osaaminen”

Henkilöstön työssään tarvitsemat järjestelmät ja prosessit tulevat hyvinvointialueelle siirryttäessä vaatimaan henkilöstöltä paljon uudelleen kouluttautumista. Asia puhututti foorumissa.

– On tärkeää, että tulevan yhteisen organisaatiomme henkilöstö tuntee ja osaa käyttää työssään tarvitsemia järjestelmiä ja prosesseja. Iso osa niistä tullaan rakentamaan sairaanhoitopiirin nykyisten järjestelmien pohjalle. Tämä tarkoittaa, että valtaosa siirtyvästä henkilöstöstä on uuden edessä. He opettelevat kokonaan uudet järjestelmät ja prosessit, Laura kertoo.

Tavoitteena on, että ensi syksynä prosessit, roolit ja vastuut olisivat valmistelussa tehtyinä, jotta osaamme ohjeistaa henkilöstömme osaamista.

– On ykkösasia varmistaa henkilöstön osaaminen. Tämä tulee olemaan meille kaikille iso ponnistus, Laura sanoo.

Henkilöstölle suunnatut tilaisuudet viestinnän tärkein kanava

Talvikki Susiluoma viestinnästä avasi henkilöstöviestinnän suunnitelmaa henkilöstöfoorumin kommentoitavaksi. Työ viestinnän rakentamisen parissa jatkuu tiiviinä.

– Eri sidosryhmille suunnatut keskustelutilaisuudet ovat tänä keväänä hyvinvointialueen viestinnän pääväline. Olemme jo aloittaneet säännölliset sote- ja pela-ammattilaisille sekä valmisteluun osallistuville asiantuntijoille suunnatut tilaisuudet. Niissä kuulet valmisteluorganisaation kuulumisia hyvinvointialueemme valmistelun vaiheesta, Talvikki kertoo.

Sote- ja pela-ammattilaisten keskustelutilaisuudet saavat kevään aikana sisaren: koko siirtyvälle henkilöstölle suunnatut tilaisuudet.

– Koko siirtyvälle henkilöstölle suunnatut tilaisuudet alkavat huhtikuussa. Noin neljä kerta vuodessa järjestettävissä tilaisuuksissa haemme vastauksia erityisesti henkilöstöä askarruttaviin aiheisiin. Viestimme tilaisuuksista avoimesti ja laajasti koko siirtyvälle henkilöstölle lähempänä h-hetkeä, Talvikki lupaa.

Yksi tärkeä viestinnän tehtävä on selkeyttää muutosta sekä tarjota välineitä muutoksesta viestimiseen omassa työyhteisössä

– Haluamme tarjota tukea muutoksesta viestimiseen myös esihenkilöille ja lähijohtajille. Olemme koostaneet yleisesityksen hyvinvointialueestamme. Löydät yleisesityksen täältä väliaikaiselta verkkosivultamme. Kevään aikana kokoamme esihenkilöiden tietopaketin muutosviestinnän tueksi. Yhdessä teemme tämän mahdolliseksi, Talvikki kannustaa.

Tutustu henkilöstöfoorumiin.

Asiasanat: henkilöstöfoorumi , hyvinvointialue