Hyppää sisältöön

Henkilöstöfoorumi tutustui Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeeseen

Henkilöstöfoorumi kokoontui perjantaina 1.4. Tapaamisessa katse tarkennettiin Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeeseen, joka rakentaa tulevan hyvinvointialueen hallinnollisen valmistelun rinnalla alueemme asukkaille näkyviä palveluita. Lisäksi foorumi käsitteli hyvinvointialueen henkilöstöorganisaation tarkentunutta mallia.

Hyvinvointialueen palvelut rakentuvat hallinnollisen uudistuksen rinnalla

Hankejohtaja Pia Kirjonen esitteli foorumille Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeessa tehtävää kehitystyötä. Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma on hallituksen rahoittama ja käynnissä koko Suomessa. Ohjelma tähtää sotepalveluiden ja -toimintatapojen uudistamiseen ihmislähtöisesti, asukas ja asiakas edellä.

– Varsinais-Suomessa kaikkiaan 19 kehittämisprojektissa tekemämme kehitystyö etenee rinnakkain tulevan hyvinvointialueen hallinnollisen valmistelun kanssa, Pia kertoi.

Tulevaisuuden sotekeskuksen tärkeimpiä tavoitteita on toiminnan painopisteen siirtäminen raskaista palveluista kohti ehkäisevää työtä.

Virtuaalinen sotekeskusprojekti kehittää hyvinvointialueen digipalveluja osana Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta

Yleiskatsauksen ohella henkilöstöfoorumissa kuultiin erityisesti asiakkaille ja asukkaille näkyvien digipalveluiden kehittämisestä.

– Meillä on tällä hetkellä Varsinais-Suomessa asiakkaille tarjolla villi viidakko erilaisia digitaalisia palveluita. Meillä on edessämme isoja haasteita, mm. palveluiden yhteisen hallinnan, kuten kehittämisen ja koordinoinnin keskittäminen, projektipäällikkö Janne Mononen havainnollisti.

Janne esitteli digipalveluiden nykytilannetta ja virtuaalinen sotekeskus -kehittämisprojektin tavoitteita.

– On tärkeää rakentaa tulevalle hyvinvointialueelle keskitetyt ja yhtenäisesti toimivat digitaaliset palvelut niin asiakkaille kuin ammattilaisille. Kunnianhimoinen tavoitteemme on sujuvoittaa asiakkaan palvelua ja ammattilaisten työtä ja samalla hallita kustannusten nousua, Janne kertoi.

Valmistelun tilannekatsaus henkilöstöorganisaation malliin

Hankejohtaja Laura Saurama avasi foorumille tarkennuksia, joita tulevan hyvinvointialueemme organisaatiorakenteen luonnokseen on tehty henkilöstöjärjestöiltä saadun palauteen pohjalta.

– Olemme saaneet henkilöstöjärjestöiltä palautetta, josta haluan vilpittömästi kiittää. Henkilöstöorganisaation mallia valmistellaan todella tiukalla aikataululla. Rakennamme organisaatiotamme yhdessä pala palalta, Laura kiittää.

Henkilöstöfoorumille esitelty organisaatiomallin luonnos siirtyy hyvinvointialueen hallituksen kokouksen käsittelyyn.

Tutustu henkilöstöfoorumiin.

Asiasanat: hyvinvointialue , hyvinvointialueen valmistelu , tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus , tulevaisuudensote