Hyppää sisältöön

Henkilöstöfoorumi tutustui perhekeskusprojektiin

Henkilöstöfoorumin tapaamisessa pe 6.5. kuultiin Tulevaisuuden sotekeskus –hankkeen perhekeskusprojektista. Lisäksi foorumi käsitteli hyvinvointialueen henkilöstöorganisaation ja yhteistoiminnan valmistelua.

Henkilöstöfoorumissa jatkettiin tutustumista Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –hankkeeseen. Tällä kertaa kuultiin perhekeskuksen toiminnasta. Perhekeskuksessa tehtävä kehitystyö tähtää lapsiperheiden palveluiden uudistamiseen ihmislähtöisesti, asukas ja asiakas edellä.

Hyvinvointialueella osattava puhua asiakkaan kieltä

Lasten, nuorten ja perheiden perhekeskuspalveluita kehitetään nyt kovaa vauhtia projektipäällikkö Sami Luodon johdolla perhekeskuksessa. Samin mielestä kehittämistyössä on tärkeää tuoda esille kaikkien kuntien ja järjestöjen äänet.

– Minun tehtäväni on tarjota mahdollisuuksia ja rohkaista mukaan kehitystyöhön. Tavoitteemme on auttaa käynnistämään ja kehittämään perhekeskustoimintaa tulevan hyvinvointialueemme eri kunnissa. Kokoamme parhaillaan yhteen tietoa kunnista ja sote-alan järjestöistä, jotta voimme seurata, miten ja millaista palvelua asiakkaamme eri puolilla tulevaa hyvinvointialuetta saavat, Sami kertoo.

Lopputuloksena Sami visioi näkevänsä yhteisen suunnitelman siitä, miten erilaiset lapsiperhepalvelut tulisi hyvinvointialueellamme järjestää, jotta ne toimivat asiakkaiden kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

– Sanon aina, että meidän tulisi opetellaan puhumaan asiakkaan kieltä. Sen tulisi olla meidän kaikkien yhteinen kielemme, Sami tiivistää.

Tulevaisuuden perhekeskus toimii verkostomaisesti

Monissa Varsinais-Suomen kunnissa fyysiset välimatkat saattavat olla pitkät. Lapsiperheiden palveluita kehitetään jatkossa tarjottaviksi myös sähköisissä perhekeskuksissa.

– Vaikka yhteisen katon alla toimiminen helpottaa ammattilaisten työskentelyä, tärkeintä on saada palvelut toimimaan verkostomaisesti. Verkostomaisen työotteen lisäksi perhekeskuksen on toimittava myös sähköisesti. Tarvitsemme digitaalisia palveluita ja välineitä niin ammattilaisille kuin asiakkaille, Sami tiivistää.

Ei suuria muutoksia henkilöstön työhön

Hankejohtaja Laura Saurama kertoi henkilöstöfoorumille henkilöstöorganisaation valmistelusta.

– Valmistelemme nyt hallinnollista johtamisjärjestelmän muutosta, jonka lähtökohta on keskittää toiminnan ja talouden johtamista. Tulevat henkilöstöorganisaation muutokset eivät siis vaikuta asiakkaan palvelupisteisiin tai palveluverkkoon. Niiden aika on paljon myöhemmin, Laura kertoo.

Henkilöstöorganisaation muutos vaikuttaa asiakasta lähellä tehtävään työhön vain vähän. Laura painottaa, ettei henkilöstön tarvitse olla huolissaan omasta työpisteestään, joka suurella osalla pysyy samassa paikassa vuoden vaihtuessa.

– Jatkamme työtä samassa paikassa, samojen työkaverien kanssa myös vuoden 2023 alussa. Voit siis ottaa maltilla ja olla rauhallisin mielin, Laura sanoo.

Hankejohtaja Saija Rintala kuvasi lisäksi henkilöstöfoorumille yhteistoiminnan valmistelua tulevalle hyvinvointialueelle.

– Lähdemme valmistelemaan yhteistoiminnan sopimusta yhteistyössä YT-elimen kanssa ja kerromme henkilöstöfoorumille valmistelun etenemisestä, Saija sanoo.

Lue lisää perhekeskuksesta.

Tutustu henkilöstöfoorumiin.

Asiasanat: henkilöstöfoorumi , perhekeskus , tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus