Hyppää sisältöön

Järjestöystävällisen hyvinvointialueen toimintamalli

Järjestöystävällisen hyvinvointialueen toimintamalli

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen yhteinen järjestöystävällisen hyvinvointialueen toimintamalli on tehty niin hyvinvointialueen kuin järjestöjenkin avuksi vahvan, vaikuttavan, tasapuolisen ja asiantuntevan yhteistyön suunnitteluun ja toteutukseen.

Järjestöystävällisellä hyvinvointialueella yhdistykset ja järjestöt ovat hyvinvointialueen kumppaneita ja merkittävä menestystekijä. Järjestöt tarjoavat asukkaille hyvinvointia ja terveyttä edistävää toimintaa, tukea sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Varsinais-Suomen järjestöystävällisen hyvinvointialueen toimintamalli valmistui vuoden 2021 lopulla hyvinvointialueen ja järjestöjen avuksi vaikuttavan, tasapuolisen ja asiantuntevan yhteistyön suunnitteluun ja toteutukseen.

Malli sisältää yhdeksän kohdan tarkistuslistan ja pääteemat ovat:

  • Yhteistyö strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa varmistaa tavoitteellisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen myös tulevaisuudessa.
  • Sujuva käytännön yhteistyö arjessa varmistaa järjestöjen ja yhdistysten toiminnan hyödyntämisen asukkaiden parhaaksi.
  • Terveyttä ja hyvinvointia edistetään tavoitteellisella ja yhdenvertaisella taloudellisella yhteistyöllä.

Hyvinvointialueen järjestöystävällinen toimintamalli (pdf)

Yhteystiedot

Minna Rosendahl, aluejohtaja, Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry, p. 0400 653 379, minna.rosendahl@muistiturku.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen teemaryhmän järjestöedustukset