Hyppää sisältöön

Järjestöt ja yhdistykset voivat hakea lausuntoja STEA-avustushakuun hyvinvointialueelta

Onko sinun järjestösi tai yhdistyksesi aiemmin saanut avustusta STEA:lta? Aiotko tänä syksynä hakea avustuksellesi jatkoa? Voit saada pyynnöstä lausunnon STEA-jatkoavustusten hakua varten Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta tai Turun kaupungilta, jotka katsovat lausuntopyynnöt yhdessä.

Järjestökumppanuus on meille tärkeää sote-uudistuksen myötä muuttuvassa toimintaympäristössä.

Turun kaupungille osoitetut lausuntopyynnöt pyydetään lähettämään 31.8.2022 mennessä sähköpostitse Turun kaupungin kirjaamoon: turun.kaupunki@turku.fi tai postiosoitteeseen Turun kaupungin kirjaamo, PL 355, 20101 Turku. Käyntiosoite: Puolalankatu 5, 20100 Turku. Kirjoita sähköpostiin tai kuoreen otsikoksi ”STEA-lausuntopyyntö”.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle osoitetut lausuntopyynnöt pyydetään lähettämään 31.8.2022 mennessä sähköpostitse Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmisteluorganisaation kirjaamoon: kirjaamo@tyks.fi. Kirjoita sähköpostiin otsikoksi ”V-S hyvinvointialue STEA-lausuntopyyntö”.

Mitä asioita lausuntopyyntö sisältää?

Liitä lausuntopyyntöön alustava hankesuunnitelma. Kerrothan suunnitelmassa alla olevat asiat.

 • Toiminnan tai hankkeen nimi
 • Miksi toimintaa tai hanketta tarvitaan, miten se eroaa muusta vastaavasta toiminnasta?
 • Kohderyhmä
 • Tavoitteet
 • Toteutus
 • Kesto
 • Yhteistyötahot

Kuvaathan lisäksi lausuntopyynnössä alla olevat asiat.

 • Miten toiminta eroaa tarjolla olevasta kaupallisesta toiminnasta?
 • Millä tavalla toiminta täydentää samaa tai samankaltaista julkisen sektorin toimintaa?
 • Millaista yhteistyötä toivotte julkisen sektorin kanssa?
 • Yhteistyötahot Turun kaupungilla tai Varsinais-Suomen hyvinvointialueella ja henkilöt, joiden kanssa hankkeesta on keskusteltu.

Huomioithan, että lausuntopyyntöjen viimeinen vastaanottopäivä on keskiviikkona 31.8.2022. Jos järjestösi tai yhdistyksesi ei ole mahdollista saada lausuntoa tai aiesopimusta muuttuvassa tilanteessa kunnalta tai hyvinvointialueelta, STEA ohjeistaa yhdistyksiä olemaan yhteydessä omaan avustusvalmistelijaan.

Muistathan, että yleisestä yhteistyöstä, kuten ohjausryhmäjäsenyyksistä tai verkostotyöskentelystä, ei tarvitse lähettää lausuntoa tai aiesopimusta STEA:lle.

Lisätietoja voit kysyä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmisteluorganisaation projektipäällikkö Eeva-Sirkku Pöyhöseltä p. 050-538 2101 eeva-sirkku.poyhonen@paimio.fi tai Turun kaupungin suunnittelupäällikkö Jaana Halinilta p. 040-661 6370 jaana.halin@turku.fi sekä kehittämispäällikkö Maarit Luukkaalta p. 0500 825 532 maarit.luukkaa@turku.fi

Tutustu STEA:n jatkosavustusten haun ohjeistukseen tarkemmin (pdf).

Asiasanat: hyvinvointialue , järjestöyhteistyö