Hyppää sisältöön

Poliittinen seurantaryhmä

Hyvinvointialueen valtuustoryhmät käynnistivät poliittiset neuvottelut

Hyvinvointialueen puolueiden väliset neuvottelut käynnistyivät 28. tammikuuta. Neuvotteluiden puheenjohtajana toimii suurimman ryhmän, Kokoomuksen, piirin puheenjohtaja Ville Valkonen ja varapuheenjohtajana toiseksi suurimman ryhmän, SDP:n, piirin puheenjohtaja Niina Alho. Neuvotteluryhmään kuuluu lisäksi kaksi edustajaa jokaisesta valtuustoryhmästä.

– Neuvottelut saatiin hyvässä hengessä käyntiin. Tässä vaiheessa ei ratkota kaikkia avoimia asioita vaan keskitytään päättämään organisaatio, saamaan valtuustotyö käyntiin ja valitsemaan keskeiset toimielimet. Valmistelu tulee jatkumaan koko vuoden ja ratkaisuja on viisasta tehdä askel kerrallaan, toteaa Ville Valkonen (kok.) neuvottelujen puheenjohtaja.

Neuvotteluiden aikana on tarkoitus päättää hyvinvointialueen alkuvaiheen organisaatiosta ja hallintosäännöstä sekä tehdä keskeiset toimielinvalinnat.

– Väliaikaisella valmisteluorganisaatiolla on paljon vielä tehtävää ja pohdittavaa, ennen kuin varsinainen toiminta siirtyy hyvinvointialueelle. Uusien aluevaltuutettujen pitääkin nopeasti kyetä hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia, joten on hyvä, että perehdytyspäiviäkin saatiin jo ensimmäisissä neuvotteluissa sovittua, neuvotteluiden varapuheenjohtaja Niina Alho (sd.) lisää.

Aluevaltuuston järjestäytymiseen tähtääviä neuvotteluja jatketaan helmikuun ajan. Ensimmäinen aluevaltuusto kokoontuu keskiviikkona 2. maaliskuuta.

Aiheesta aiemmin: Aluevaltuutetut hyvinvointialueen poliittiseen seurantaryhmään

Asiasanat: poliittinen seurantaryhmä