Hyppää sisältöön

hyvinvointialue

Hei varsinaissuomalaiset!

Odotan todella innoissani uuden työni alkamista, ja sehän alkaa juuri nyt. Tämä työ on minulle kutsumus tehdä työtä suomalaisten ja varsinaissuomalaisten hyväksi.

Elämme historiallisia hetkiä: sote-uudistusta on valmisteltu jo noin 15 vuotta ja nyt se on totta. Vuoden alkuun on enää hyvin vähän aikaa, ja kiire varmasti tulee.

Elämme myös monella tapaa hyvin erityisiä aikoja. Työhömme vaikuttavat niin korona, Ukrainan sota kuin kotimaassa alaamme koetteleva työvoimapulakin.

Nyt tapahtuva sote-uudistus on todella massiivinen. Ensimmäisenä kaikki hallintojärjestelmät ja -tavat kuten palkanlaskenta täytyy järjestää alusta saakka. Samaan aikaan aloitamme toimintatapojen ja -mallien yhtenäistämisen niin, että jokainen varsinaissuomalainen saa yhdenvertaista palvelua. Tietenkin meidän pitää sekä yhtenäistää it-järjestelmät että astua uudella nykyaikaisella tavalla digimaailmaan. Itse uskon, että tämä työ kestää useita vuosia. Sitä tehdään vaiheittain; välillä korjataan virheitä, välillä päästään jo suurempia askeleita eteenpäin.

Tämä työ on kuitenkin tehtävä, jotta saadaan uudistuksen tavoitteet toteutettua eli kansalaisille entistäkin paremmat ja yhdenvertaiset terveys-, sosiaali- hyvinvointi- ja pelastustoimen palvelut. Paremmuudella tarkoitan tässä vaikuttavimpia palveluita, eli millä palveluilla saamme eniten hyötyä kansalaisille suhteessa annettuun rahoitukseen.

Toiseksi tässä uudistuksessa on hienoa, että saamme rakentaa itsellemme juuri sellaisen työpaikan kuin haluamme. Koen hyvin tärkeänä, että syntyvä kulttuurimme perustuu ihmisten väliseen kunnioitukseen ja sitä kautta ystävällisyyteen. Toivon myös, että luomme jatkuvan parantamisen hengen tekemiseemme, opimme ja opiskelemme uutta, tutkimme ja kehitämme parempia tapoja. Tämän pitää olla yliopistollisen hyvinvointialueen arkea.

Olen jo kuukauden verran päässyt tutustumaan valmisteluun ja sitä on tehty paljon, tässä vaiheessa keskittyen kaikkein kriittisimpiin kohteisiin.

Into on korkealla – kyllä tästä selvitään! Yhdessä rakennamme uutta, ystävällistä ja vaikuttavinta hyvinvointialuetta.

Tarmo Martikainen,
Varsinais-Suomen hyvinvointialuejohtaja

Tarmo Martikainen. Kuva stillkuva esittelyvideosta, kuvaaja Kristian Eloluoto.

Asiasanat: hyvinvointialue , hyvinvointialuejohtaja , Tarmo Martikainen , töissä hyvinvointialueella