Hyppää sisältöön

Ensimmäiset 10 viikkoa – ja ne seuraavat 10

Olen ollut nyt runsaat kymmenen viikkoa Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Syksyn aikana olen saanut tavata hyvin monenlaisissa yhteyksissä kuntapäättäjiä, kuntien virkamiehiä, tulevia varhalaisia, yrittäjiä, yrittäjäjärjestöjen edustajia, professoreita, nuoria poliitikkoja ja aivan tavallisia kansalaisia.

Olemme käyneet monta antoisaa keskustelua. Pääaihe on kaikissa kohtaamisissa ollut se, miten meillä menee ja kuinka onnistumme tässä muutoksessa. Olemme priorisoineet tekemistä siihen, mitkä toimenpiteet on nyt aivan konkreettisesti tehtävä ennen vuodenvaihdetta.

Kuluneiden syysviikkojen aikana olemme hyvinvointialueen valmistelussa saaneet valmiiksi strategian. Tavoitteenamme on olla ystävällisin ja vaikuttavin, ammattilaisten arvostama, yliopistollinen hyvinvointialue.

Ystävällisyyden ohella vaikuttavuus on toinen iso asia, jota kohti työstämme tulevaa työpaikkaamme. Uskon vahvasti vaikuttaviin palveluihin. Tällä tarkoitan sitä, että ensin selvitämme ja päätämme tehdä oikeita, hyödyllisiä asioita asiakkaan näkökulmasta ja sen jälkeen mietimme, kuinka näitä palveluja tuotetaan tehokkaasti. Toivon, että voimme tulevaisuudessa näyttää suuntaa paitsi elävässä kaksikielisyydessä, myös esimerkiksi ikääntymisen saavutettavissa ja laadukkaissa palveluissa.

Monta suurta asiaa on syksyllä edennyt loikalla. Ja hyvin paljon on vielä työpöydällä. Minusta on hyvä sanoa ääneen, että muutoksemme kestää monta vuotta.

Ensimmäinen tehtävä on varmistaa, että asiakkaat pääsevät meille palveluihin, palkanmaksu toimii sekä saamme etuudet ja laskut maksettua. Ensi vuoden päätoimenpiteenämme on palvelustrategian tekeminen, eli mitä ja missä tehdään, henkilöstön saatavuuden parantaminen sekä ict-järjestelmien yhteensovittamisen edistäminen.

Kaikkialla muuallakin Suomessa ollaan uuden edessä. Ylitämme eteen tulevia esteitä omin, meille Varsinais-Suomeen räätälöidyin ratkaisuin ja myös yhdessä muiden alueiden kanssa keskustellen.

Parhaita hetkiä työviikoista ovat minusta ne, kun on ollut mahdollisuus käydä tapaamassa työkavereita siellä, missä asiakkaamme ovat. Kun teemme yhdessä, tästä tulee hyvä.

Kohdataan kanavilla!

Tarmo Martikainen, Varsinais-Suomen hyvinvointialuejohtaja

Asiasanat: blogi , hyvinvointialue , johtaja , Tarmo Martikainen