Hyppää sisältöön

Johtamisen ja ohjauksen kehittäminen​

Tiedolla johtaminen

Varsinais-Suomen sote-palvelujen tietojohtamista kehitetään tiedolla johtamisen teknologisilla ratkaisuilla. Kehitystyötä tehdään yhteistyössä Pohjanmaan ja Satakunnan rakenneuudistushankkeiden kanssa huomioiden koko yhteistoiminta-alueen tarpeet.

Tällä hetkellä sote-palvelujen kokonaisuuden johtaminen ja ohjaaminen on haastavaa, sillä alueella on käytössä useita järjestelmiä ja heikosti keskenään vertailtavaa tietoa. Yhteinen teknologinen pohja tiedolla johtamiselle mahdollistaa muun muassa asiakas- ja palveluohjauksen eri sote-palvelujen tuottajien kesken.

Kuntien kanssa yhteistyössä tietojohtamiselle luodaan strategia sekä tiekartta seuraaville viidelle vuodelle. Strategiatyötä tehdään yhdessä Turun kaupungin tietopalveluiden kanssa.

Tietojohtamisen kehitystyöhön valitaan asiakassegmentti, jonka palveluiden tuotannosta ja johtamisesta tietonäkymien ja mittaristojen kehitystyö aloitetaan. Vuoden 2021 aikana V-S sairaanhoitopiirin käytössä oleva tietoallas päivitetään ja laajennetaan ainakin Turun kaupungin ja Pohjanmaan tietojohtamisen tarpeisiin.

Projekti on vahvasti sidoksissa tietojohtamisen kansalliseen kehitystyöhön ja DigiFinlandin hankkeisiin, joissa kansallisesti määritellään hyvinvointialueen järjestäjän vähimmäistietosisältöjä ja suosituksia. Teknologista valmistelua ja kehitystä tehdään DigiFinlandin, 2M-IT:n ja niiden kuntien kanssa, jotka siirtyvät hyödyntämään tietoallasta sen ensivaiheessa.

Projekti kestää vuoden 2021 loppuun asti.

Yhteystiedot:
Janne Saarinen
Hankejohtaja
janne.tapani.saarinen@tyks.fi
puh. 050 5901 449

Juha-Pekka Sainio
Projektipäällikkö
2M-IT

Avaintiimissä toimii alueen järjestämissuunnitelman tietojohtamisen työryhmä sekä Auria tietopalveluiden ja Turun kaupungin tietopalveluiden asiantuntijoita.

Asiasanat: hanke , johtamisen ja ohjauksen kehittäminen , rakenneuudistus