Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden sote-keskus

Lasten ja nuorten matalankynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittäminen

Työssään lapsia ja nuoria kohtaavien ammattilaisten osaamista ja toimivia käytäntöjä lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmien kohtaamisessa ja hoitamisessa vahvistetaan.

Työn tueksi järjestetään menetelmäkoulutuksia ja kehitetään joustavia konsultaatiokeinoja perustason tueksi niin Varsinais-Suomessa kuin koko Länsi-Suomen alueella.

Hankkeella kasvatetaan perustason palvelujen kykyä vastata lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmien varhaisvaiheen hoitoon. Hankkeeseen palkataan menetelmäkoordinaattoreita, jotka koordinoivat koulutusten kokonaisuutta ja edistävät yhteistyörakenteita sekä konsultaatiokäytäntöjä.

Lisäksi hankkeessa työskentelee nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten tukena Tyks Varhain -tiimi. Tiimi tukee perustason ammattilasia joustavan konsultaation keinoin myös jalkautuen.

Hanke kestää vuoden 2023 loppuun.

Hanke on osa Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta ja LAPE-muutosohjelmaa. Vastuullisena koordinoijana toimii Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin nuorten psykiatrian vastuualue.

Yhteystiedot:
Mia Oksa
hankejohtaja
Puh. 050 5740521
mia.oksa@tyks.fi

Tiina Louhi (Tyks Varhain -tiimi)
projektipäällikkö
Puh. 050 5624324
tiina.louhi@tyks.fi

 

Asiasanat: lasten nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen , tulevaisuuden sote-keskus , hanke