Hyppää sisältöön

Rakenneuudistus

Etäpalveluiden reittikartta

Hankkeessa kehitetään sähköisten sosiaali- ja terveyspalveluiden saavutettavuutta ja käytettävyyttä aiempaa asiakaslähtöisemmäksi. Tavoitteena on yhdistää Varsinais-Suomessa käytössä olevat, nykyisellään hajautetut, etäpalvelut yhteen helppokäyttöiseen sähköiseen asiointikanavaan. Työn tuloksena asukkaat tavoittavat tarvitsemansa palvelut mahdollisimman vaivattomasti.

Projektissa kehitetään myös ammattilaisten välisiä sähköisiä yhteistyömenetelmiä ja pyritään luomaan entistä kehittyneemmät sähköiset kommunikaatio- ja konsultaatiovälineet sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten käyttöön.

Etäpalveluiden reittikartta toteutetaan yhteistyössä kuntien, sote-keskus-ohjelman asiantuntijoiden ja tarvittavien ostopalvelutoimijoiden kanssa. Toteutuksessa osallistetaan kuntatoimijoita tiiviisti ottamalla huomioon alue ja useiden eri toimialojen edustus. Tämän niin kutsutun DevOps-kehitystavan myötä on tarkoitus varmistaa, että kaikki toteutettavat osa-alueet vastaavat mahdollisimman hyvin kentän vaatimuksiin.

Projekti nivoutuu vahvasti etäpalveluiden kansalliseen ja maakunnalliseen kehittämiseen, muun muassa Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman Digiklinikan toteutukseen.

Hanke kestää vuoden 2021 loppuun asti ja palveluita otetaan käyttöön asteittain syksyn 2021 aikana.

Yhteystiedot:

Johannes Holvitie
Hankejohtaja, sähköiset palvelut
Johannes.holvitie@tyks.fi
Puh. 050 3485228

Tiimi:
Meri-Tuulia Kaarakainen, projektipäällikkö
Kalle Hjerppe, teknisen arkkitehtuurin päävastaava
Anna Heikkilä, sovellusasiantuntija

Asiasanat: toimintatapojen ja prosessien uudistaminen , rakenneuudistus