Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden sote-keskus

Digiklinikka – keskitetty etäpalveluiden tuotantoyksikkö

Perustason palvelutuotannon tueksi kehitetään ja käyttöönotetaan koko Varsinais-Suomen alueen kattava etähoidon palvelutuotantoyksikkö, digiklinikka.

Digiklinikan taustalla ovat Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman tavoitteet palveluiden yhdenvertaisesta saatavuudesta, oikea-aikaisuudesta ja jatkuvuuden parantamisesta. Digiklinikka-hankkeella varmistetaan sähköisten palveluiden yhdenvertainen kehittyminen koko Varsinais-Suomen alueella sekä palvelutuotannon laajentuminen myös virka-ajan ulkopuolelle.

Digiklinikan käyttöön kehitetyt sähköiset työkalut ja palvelutuotannon malli keskittyvät ensivaiheessa vain joihinkin tiettyihin terveysongelmiin, joita voidaan hoitaa etäkontaktein.

Digiklinikka rakennetaan yhteistyössä soten rakenneuudistushankkeeseen liittyvien digitaalisten uudistusten kanssa. Palvelutuotannossa hyödynnetään myös jo olemassa olevia sähköisiä työkaluja ja Varsinais-Suomen alueella käyttöönotettuja palveluita, kuten Omaolo-palvelun sisältöjä.

Suunnitelman mukaan digiklinikan tuotantovaihe alkaa syksyllä 2021 ja päättyy vuoden 2022 lopussa.

Hankeohjelman hallinnoija on Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ja hankeohjelmaan osallistuvat kaikki Varsinais-Suomen kunnat sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Yhteystiedot:
Janne Mononen
Projektipäällikkö
Puh. 040 6240 863
janne.mononen@turku.fi
Turun kaupunki

Asiasanat: asiakas- ja palveluohjauksen sekä etäpalveluiden kehittäminen , tulevaisuuden sote-keskus , hanke