Hyppää sisältöön

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Koko hyvinvointialueelle Arkeen voimaa

Sote- ja pela-uudistukseen liittyvä valmistelutyö on Varsinais-Suomessa täydessä vauhdissa. Arkeen voimaa -toiminta on tässä yhdessä keskeisessä roolissa, sillä se on valittu yhdeksi Varsinais-Suomen tulevaisuuden sote-keskuksen kärkihankkeista.

Tällä hetkellä Arkeen voimaa -toimintaa on Varsinais-Suomessa seuraavissa 15 kunnassa: Turku, Lieto, Marttila, Koski TL, Paimio, Sauvo, Parainen, Raisio, Salo, Somero, Kaarina, Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Uusikaupunki.

– Tavoitteena on levittää Arkeen voimaa -toiminta kaikkiin Varsinais-Suomen kuntiin vuoden 2022 aikana, ja kaikki alueen kunnat ovatkin sitoutuneet siihen, että tulevalla hyvinvointialueella Arkeen voimaa on osa palveluvalikoimaa, kertoo erityisasiantuntija ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (hyte) vastuuvalmistelija Karoliina Luukkainen.

– Työtä on kuitenkin vielä tehtävänä, jotta tämä lupaus toteutuu käytännössä.

Toiminnan koordinoimiseksi ja laajentamiseksi Varsinais-Suomeen on perustettu viisihenkinen tiimi, jota johtaa projektipäällikkö Riikka Korhonen. Tiimin jäsenet toimivat yhdyshenkilöiden tukena niin perehdytyksessä, markkinoinnin suunnittelussa ja toteutuksessa kuin käytännön työssäkin. Lisäksi tiimin vastuulla on toimintaan liittyvä suunnittelu- ja kehittämistyö.

Tutustu tiimiin: Arkeen voimaa -tiimi 

Asiasanat: Arkeen Voimaa , hyvinvointi , hyvinvointialue , tulevaisuuden sote-keskus